Elevii de clasa a XI-a vor hotărî prin referendum cum să fie Bacul

326
Bacalaureatul se va schimba radical de la anul. Elevii clasei a XI-a vor trebui să decidă prin referendum, după alegerile locale din 10 iunie, dacă bacalaureatul de anul viitor se va desfășura conform prevederilor Legii educației aflate în vigoare sau potrivit termenelor devansate propuse de sindicate.

Bacalaureatul se schimbă din temelii din 2013, anunță ministrul interimar Liviu Pop. "Foștii mei colegi cer o aducere a tipului de examen de bacalaureat pe care Legea Educației Naționale îl prevede mai aproape, adică în 2013, nu în 2015, însă lucrul acesta nu se poate face decât după consultarea tuturor elevilor de clasa a XI-a, lucru pe care îl vom începe de săptămâna aceasta. Fiecare elev va opta dacă dorește o aducere a bacalaureatului în partea de 2013. La finalul acestui referendum putem discuta de o modificare a examenului", a declarat luni ministrul interimar al Educației, Liviu Pop.

El a subliniat necesitatea plierii examenului de bacalaureat pe ceea ce învață elevul și a spus că la nivelul MECTS va fi nevoie de mobilizare pentru conceperea modelelor de texte și a altor lucruri necesare pentru desfășurarea examenului.

"Putem aștepta încă trei ani de zile și să asistăm la același bacalaureat pe care îl avem acum și care nu este pliat pe ceea ce elevul învață. Actualul examen de bacalaureat se desfășoară în baza unei ordonanțe emise în 2009. Faptul că finalitățile pe ciclu, examenele, probele, disciplinele la care trebuie să susțină examen acești elevi nu sunt pliate pe ceea ce învață ei în clasă ne face să gândim la o adaptare a acestui examen de bacalaureat mai repede decât prevede legea. E un efort mare dacă se ajunge la această modificare, pentru că dacă ne uităm în lege în două luni, iulie și august, e nevoie de mobilizare la nivel de minister pentru a concepe modele de texte și toate celelalte absolut necesare desfășurării unui examen pe noua lege a educației începând cu luna iunie a anului 2013", a explicat ministrul Liviu Pop.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4271 secunde