Elevii de la Colegiul de Arte, în schimb cultural la Sibiu

209

Articole de la același autor

Duminică, 16 decembrie, un grup de elevi, părinți și cadre didactice de la Colegiul Național de Arte "Regina Maria" se vor deplasa la Sibiu, pentru deschiderea oficială a proiectului educațional "SEA" (Sight-Seeing Educational Arts), al cărui inițiator este liceul constănțean.
Scopul proiectului îl constituie promovarea experienței artistice și didactice a profesorilor și elevilor din școlile partenere, în contextul cultural european, având ca lait-motiv două evenimente de cultură: "Sibiu - Capitala Culturală Europeană 2007 și Anul Dialogului Intercultural 2008".
Obiectivele proiectului vizează, în egală măsură, actorii educaționali - elevi și profesori, părinții, comunitatea locală, precum și promovarea unor elemente/valori de cultură, tradiție, civilizație regionale, naționale și europene. De asemenea, o altă componentă o constituie raportarea valorii și a performanței individuale, de grup și instituționale, la reperele educaționale afirmate și recunoscute la nivel euro-pean, precum și valorizarea potențialului profesorului de specialitate și de cultură generală ca formator al viitorilor artiști profesioniști, exprimarea personală în spațiul cultural interinstituțional.
Elevii implicați în proiect vor prezenta, la Sibiu, un recital instrumental, urmat de vernisajul expoziției de fotografie, grafică, pictură și ceramică "Tomis - Cetate peste timp".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9586 secunde