Elevii de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" printează viitorul în 3D

533
Elevii de la Colegiul Național

Articole de la același autor

Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Constanța a devenit HUB de Imprimare 3D. În cursul zilei de ieri, în cadrul laboratorului de informatică a instituției de învățământ, a fost inaugurată prima imprimantă 3D din județul Constanța, care va fi atât la dispoziția profesorilor, cât și a elevilor.

Este vorba despre proiectul "Edutech", susținut de ECDL, cu sprijinul Asociației Oamenilor de Afaceri din România, și care își propune să creeze și în cadrul Colegiului Național "Mihai Eminescu" noua generație de specialiști în printarea 3D.

Prin intermediul "Edutech", într-o primă etapă, profesorii vor fi instruiți și certificați în domeniul imprimării 3D, astfel încât apoi aceștia să își poată învăța propriii elevi. Profesorii "Edutech" din cadrul Colegiului Național "Mihai Eminescu" sunt Domnica Măndescu și Luminița Magiru. Ulterior, 20 de elevi din cadrul Colegiului Național "Mihai Eminescu" vor putea fi instruiți în modelarea și imprimarea 3D și certificați ECDL 3D Printing gratuit, până la finalul anului școlar 2018 - 2019.

"Acest tip nou de tehnologie este într-adevăr foarte necesară atât pentru școala noastră, cât și pentru elevii din Constanța. Tehnologia avansează foarte repede, iar copiii sunt foarte atrași de tot ce iese pe piață, inclusiv de aceste piese. Imprimanta va fi foarte utilă pentru școala noastră pentru că noi participăm la diferite proiecte, iar acum vom putea crea piesele noi singuri și apoi să le asamblăm. O imprimantă 3D performantă are niște costuri foarte ridicate, pe care, în condițiile de față, colegiul nostru nu și le-ar fi permis, mai ales că știm cu toții cum este finanțarea în școli", a declarat, pentru "Cuget Liber", prof. Luminița Magiru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3365 secunde