Elevii din Constanța s-au calificat la olimpiada internațională de fizică din Vietnam

365
Gabriel Petrică, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", pregătit de prof. Sanda Oprea, și Memet Edwin, elev al Liceului Internațional de Informatică, au reușit performanța de a se califica la faza internațională a olimpiadei de fizică, care se va desfășura în Vietnam.
Gabriel, care a obținut, recent, premiul I absolut și a intrat în lotul lărgit al României, pe poziția a doua, a fost în pregătire intensă în perioada 9 - 22 aprilie, la Călimănești. Gabriel Petrică a participat, astfel, la cele patru probe de baraj pe care le presupune selecția în lotul restrâns al României de 5 elevi și s-a calificat la faza internațională a olimpiadei de fizică, anunță Andreea Girip, consilier de imagine al colegiului.
Profesorul îndrumător Sanda Oprea a declarat că "Petrică Gabriel este un elev care a obținut performanțe remarcabile încă din clasa a VII-a, când a primit medalia de argint la Olimpiada Internațională de Științe pentru juniori. Pentru performanța de anul acesta - premiul I absolut la olimpiada națională de fizică și acum iată, calificarea în lotul restrâns pentru faza internațională, merită felicitat din toată inima. Să nu uităm și de faptul că, în 2007, el a participat la NASA la etapa finală a concursului din Houston, Texas, și a câștigat cu echipa Marele Premiu, iar acum se află într-una din echipele care au ocupat locul II la concursul NASA "Space Settlement Design".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5167 secunde