Elevii din Çorlu învață despre protecția muncii la Constanța

135
În această perioadă, la Constanța se derulează proiectul "Leonardo da Vinci" "Educația elevilor privind protecția muncii - câștigarea experienței și cunoașterea altor culturi". Proiectul se derulează sub coordonarea Liceului de meserii din localitatea Çorlu - Turcia, instituția având ca parteneri Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța și alte două licee din Turcia, precum și unul din Bulgaria.
În prezent, se află în România un grup de 17 elevi și 4 cadre didactice de la Liceul de meserii din Çorlu. Delegația, condusă de directorul adjunct al instituției, Ayla Daylan, care este și responsabil de proiect, participă la o serie de activități care se derulează în cadrul Colegiului Tehnic Energetic din Constanța și Șantierul Naval Daewoo - Mangalia, elevii fiind pregătiți și instruiți în ceea ce privește protecția muncii în domeniile prelucrării metalelor, construcțiilor, utilajelor grele și în domeniul energetic.
În cadrul prezentei vizite în județul Constanța, oaspeții din Turcia au fost primiți și de către reprezentanții filialei Medgidia a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România, vizita fiind în opinia musafirilor un bun prilej de a cunoaște cultura turcilor și tătarilor din țara noastră.
Prezenta etapă a proiectului se va încheia pe 12 iunie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8238 secunde