Elevii francofoni și-au dat întâlnire la Liceul "Călinescu"

192
Elevii francofoni și-au dat întâlnire la Liceul

Articole de la același autor

Ieri, în cabinetul de limba franceză al Liceului Teoretic "G. Călinescu" a avut loc activitatea "Faites les fêtes avec nous!" (Petreceți sărbătorile cu noi!), organizată de prof. Marinela Mitrenga și Janetta Bărăitaru, care a reunit elevii claselor a IX-a profil bilingv limba franceză din Constanța. Invitații elevilor de la "Călinescu" au fost colegii lor francofoni de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța și Colegiul Economic "Carol I" Constanța, însoțiți de profesorii lor, Doina Grapă, respectiv Melania Ursu. Prilej de întâlnire și de celebrare a sărbătorilor "avant la lettre", prin colinde în limba franceză și prin crearea de felicitări în echipe mixte de lucru, ce conțin mesaje imaginate de copii, în limba lui Molière.

Evenimentul se înscrie în seria activităților dedicate sărbătoririi a 10 ani de la implementarea proiectului interguvernamental româno-francez "De l’enseignement bilingue vers les filières francophones", care presupune studiul limbii și al altor discipline nelingvistice în limba franceză, precum și susținerea unui bacalaureat finalizat cu mențiunea bilingv francofon. Liceul Teoretic "G. Călinescu" Constanța, având deja o tradiție solidă în predarea limbilor străine în regim bilingv, a fost printre cele 15 licee pilot din țară în care a demarat proiectul în anul 2004, în care, după trei ani, a fost inclus și Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța.

"A fost o ocazie de a ne bucura împreună de sărbătorile de iarnă, dar și de frumusețea limbii franceze. Dorim ca elevii noștri, aflați la început de drum, să simtă că fac parte dintr-o familie specială, cea a elevilor francofoni. De aceea, la finalul activității de creație a unui obiect simbolic, felicitarea, elevii au schimbat adrese și date pentru a putea rămâne în contact până la următoarea întâlnire", a declarat prof. Marinela Mitrenga. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 18 Decembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : A murit Titus Munteanu
Miercuri, 18 Decembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Faceți cunoștință cu "Amantul perfect"
Pagina a fost generata in 1.4697 secunde