Elevii își cunosc drepturile lor de consumatori

264
1
Elevii își cunosc drepturile lor de consumatori - eleviisiauinsusit-1457979572.jpg

Articole de la același autor

La Liceul Tehnologic "Virgil Madgearu" Constanța, s-a derulat cea de-a XIV-a ediție a Concursului Național "Alege! Este dreptul tău" - etapa județeană, având ca temă "Comerțul online".

Competiția este organizată de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, respectiv Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța și Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Conform regulamentului, acest concurs a fost gândit cu scopul de a forma generații de consumatori conștiente de drepturile lor legitime. În momentul în care tinerii învață despre drepturile lor în calitate de consumatori, ei vor ști să aleagă dintre produsele și serviciile de pe piață pe cele care corespund cel mai bine intereselor lor. Totodată, ei vor ști să sesizeze abuzurile operatorului economic și vor ști să ceară calitate, refuzând să cumpere produse necorespunzătoare sau neetichetate corect.

La secțiunea eseu și test grilă, pre-miul I a fost câștigat de elevul Gabriel Mocanu, clasa a X-a la Colegiul Co-mercial "Carol I", coordonat de prof. Tudora Lungu, iar la secțiunea desen, pe grupe de vârstă, au obținut premiul I elevii Thea Sandu, de la Școala "Petre Ispirescu", coordonată de prof. Laura Lăutaru, Ștefania Vatu și Maria Chivu, de la Școala nr. 18 "Jean Bart", ambele coordonate de prof. Mădălin Roșioru.

Pentru secțiunile de desene au fost jurizate 115 lucrări de la unități de învățământ din județul Constanța, iar pentru secțiunea IX- XI au fost calificați la faza județeană 17 elevi.

La etapa națională a concursului vor participa desenele și creațiile grafice clasate pe locul I și elevii de liceu clasați pe locurile I și ll la etapa județeană. 

Comentează știrea

suzana
15 martie 2016
marcu

Dezaxata de Marcu sigur nu a lipsit...

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Noiembrie 2013
Stire din Eveniment : Droguri pentru liceenii din Constanța
Pagina a fost generata in 1.1299 secunde