Elevii Liceului "George Călinescu", în presa din Austria

227
1
Elevii Liceului

Articole de la același autor

Zilele trecute, echipa coordonatoare a proiectului european Empowering Young People - Connecting Europe, în care Liceul Teoretic "G. Călinescu" Constanța a fost integrat, alături de 15 școli din nouă țări din bazinul Dunării, s-a întors din Austria. 

Formată din patru elevi - Daniel Ștefan Ciobanu, Robert Ampoițan, Ștefan Avram și Naomi Luana Ghereben și din profesorii Camelia Dochie, Cristina Zaharia și Janetta Bărăitaru, echipa Liceului "Călinescu" a participat la seminarul final de prezentare a rezultatelor proiectului, în cadrul căruia au implementat principiul cetățeniei active, alături de colegi din Bosnia-Herțegovina, Moldova și Muntenegru. 
De un mare interes a fost expoziția de produse finale, în cadrul căreia fiecare echipă a prezentat vizitatorilor rezultatele muncii de peste an. Standul echipei Liceului "Călinescu" Constanța, unul din cele două licee care au reprezentat România, a suscitat un mare interes, prin varietatea produselor expuse și prin ineditul acțiunilor întreprinse (after-school, ateliere de hand-made, muzică, dans, joacă, târguri de produse pentru ajutorarea celor mici), în care au fost implicați în jur de 50 de elevi voluntari. 
Prestația elevilor călinescieni a fost remarcată și de presa austriacă, ziarul "Kurier" calificând proiectul propus de călinescieni drept "poate cel mai pasionant", citând și declarațiile date de elevii constănțeni. 
"Este un mare succes pe care îl datorăm elevilor noștri. Implicându-se în acest proiect cu deschidere internațională, aceștia au dovedit că au resurse nebănuite de responsabilitate, că sunt dispuși să-și dăruiască o parte din timpul liber ca voluntari, că sunt dornici să comunice cu elevi din alte țări. Acesta este, de fapt, spiritul educației pe care o promovăm în rândul elevilor călinescieni - deschidere prin intermediul limbilor străine învățate la standarde înalte", a declarat profesoara Camelia Dochie, coordonatoarea proiectului.

Comentează știrea

Gigel a lu Calin
12 iulie 2013
Si spaga la bac?

Asa e, elevii au resurse nebanuite... Ascund spaga in servetele, asa cum acest articol ascunde gunoiul sub pres!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5074 secunde