Elevii Liceului „Ion Bănescu” inițiați în concepte de programare

156
Elevii Liceului „Ion Bănescu” inițiați în concepte de programare - liceubanescu-1639309285.jpg
Hour of Code un eveniment de amploare, desfășurat în perioada 6-12 decembrie la nivel internațional, dorește  promovarea în rândul elevilor, cadrelor didactice și comunității locale, a ideii de programare.

Obiectivul campaniei Hour of Code este de a atrage toţi elevii din România de la grădiniţă până la facultate şi profesorii, indiferent de pregătirea pe care o au, să participe la un eveniment de o oră, în care să se evidenţieze faptul că programarea nu este complicată.

Elevii Liceului Tehnologic „Ion Bănescu” Mangalia s-au alăturat acestei idei și în acest an sub îndrumarea director Barabaș Virginica, a director adjunct Vasilescu Roxana și a profesoarelor Șargu Rodica și Șemședin Daniela, elevii au parcurs tutorialele special create pentru a-i învăța concepte de programare de bază într-un mod distractiv. Au fost accesate tutorialele începător cum ar fi: „Descoperiți Python cu Compute it", deoarece sunt simple şi interactive.

„Sperăm că acest eveniment va trezi interesul elevilor pentru a continua învăţarea, deoarece indiferent ce carieră vor urma, ei au nevoie să înțeleagă tehnologia astfel încât să se poată integra într-o societate informațională”, a declarat prof. Virginica Barabaș.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3264 secunde