Pe bani puțini și cu eficiență maximă

Concurs Elevii promovează imaginea României în lume

390
Elevii promovează imaginea României în lume - bc7acc4bbf7f123ce2c4f6c622c9918c.jpg

Articole recomandate

La jumătatea lunii februarie, Junior Achievement Romania și British Council organiza ediția națională din 2010 a competiției Skills@Work într-un format în premieră. Programul pilot a bene-ficiat de facilitățile TI&C, ceea ce a permis derularea simultană a concursului în București, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Constanța și Timișoara, pe platforma Microsoft Live Meeting. Câștigătoare la faza națională a competiției Skills@Work Challenge 2010 a fost echipa care a imaginat promovarea portalului e-aptitudini.ro, prin imprimarea logo-ului pe hârtie de uz menajer.
Bursa Junior Achievers, oferită cu sprijinul Microsoft, a permis tinerilor să reprezinte România la finala internațională care s-a desfășurat la Belgrad, în perioada 21- 25 aprilie. Printre cei cinci liceeni din România care au încercat să demonstreze că vârsta nu este un obstacol în calea afacerilor de succes s-a aflat și Andreea Nae, elevă la Liceul Teoretic "Ovidius" din Constanța.
Prima etapă la care au concurat, Skills@Work Challenge, a avut ca obiectiv elaborarea unui plan de afaceri pe o temă dată: crearea unei școli a viitorului, pe baza unor tehnologii și idei inovative, capabile să revoluționeze educația. Elevii români au fost distribuiți prin tragere la sorți în echipe mixte alături de reprezentanți din alte țări. Echipele au fost asistate și susținute de consultanți voluntari din mediul de afaceri.
Competiția a reunit elevi din învățământul tehnic și de specialitate, în cadrul unui program destinat găsirii unor soluții creative la o problemă dată, la care au participat 130 de tineri din 11 țări.
"În pofida diferențelor culturale și lingvistice, tinerii au reușit să dovedească nu numai spirit inovator, ci și dorință de a lega prietenii durabile. Competiția ne-a permis să ne cunoaștem și să interacționăm mult mai ușor chiar din prima zi", declara Andreea Nae.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7795 secunde