Elevii români - trei medalii la Olimpiada Internațională de Biologie

219
Elevii români - trei medalii la Olimpiada Internațională de Biologie - biologie-1563973076.jpg

Articole de la același autor

Elevii români au obținut o medalie de argint și două de bronz la cea de-a XXX-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Biologie, care a avut loc în perioada 14 - 21 iulie, la Szeged, în Ungaria, informează Ministerul Educației Naționale (MEN).

Romeo - Sebastian Pintilie de la Colegiul Național "Vasile Alecsandri" din Bacău a luat medalia de argint. Medaliați cu bronz și în competiția de anul trecut, Silvia Alda de la Colegiul Național "C.D. Loga" din Timișoara și Magdy Mekdad de la Colegiul Național "Mihai Viteazul" din București au reeditat aceste rezultate, precizează MEN.

Din echipa României a făcut parte și Răzvan Andrei Covache - Busuioc, elev la Colegiul Național "Alexandru Ioan Cuza" din Alexandria.

Lotul a fost însoțit de conf. dr. Alexandra Simon-Gruiță, director al Departamentului de Genetică - Facultatea de Biologie (Universitatea din București) și lector dr. Georgiana Duță-Cornescu (Departamentul de Genetică al Facultății de Biologie - Universitatea din București).

La ediția 2019 a Olimpiadei Internaționale de Biologie au fost prezenți peste 300 de elevi din 78 de țări.

Concursul a constat în patru probe practice (din domenii precum biochimie, bioinformatică, neurobiologie, anatomie, ecologie și genetică moleculară) și două probe teoretice.

Olimpiada Internațională de Biologie s-a desfășurat prima oară în iulie 1990, la Olomouc, România participând din 1997, cu performanțe notabile în fiecare an, arată reprezentanții MEN. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2385 secunde