Astăzi,

Elevii Școlii 30 poartă însemne împotriva violenței

1063

Articole recomandate

Pe fondul manifestării din ce în ce mai des a conflictelor și a agresivității, comportamentele violente tind să devină comportamente normale, adoptate ca stil de viață în rândul tinerilor, în general, și al elevilor, în special. Din mimetism social și din dorința de integrare în grupul celor puternici, comportamentele violente sunt adesea copiate, iar puterea de a le condamna este din ce în ce mai puțin manifestată.
În acest context, ziua de 25 noiembrie - Ziua de luptă împotriva violenței - este marcată în Școala nr. 30 "Gheorghe Țițeica" prin activități ce urmăresc conștientizarea elevilor cu privire la gravitatea fenomenului, efectele negative ale violenței asupra dezvoltării armonioase a personalității și dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament asertive, ca și garanție pentru prevenirea violenței.
Manifestările programate vineri, 21 noiembrie, coordonate de prof. psiholog Beatrice Bulai și desfășurate în laboratorul de biologie al școlii, în prezența elevilor, cadrelor didactice, părinților, a psiholog Camelia Condurache - coordonator CJRAP au avut tema "Spune NU hotărât violenței" și s-au încheiat cu prezentarea fluturașului ce se va purta de către elevi astăzi, ca simbol al luptei împotriva violenței.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.759 secunde