Elevii seminariști, în spectacol la Muzeul de Artă

550
Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sf. Dionisie Exiguul", în parteneriat cu Muzeul de Artă, a încântat auditoriul compus din importante personalități ale spațiului cultural constănțean prin intonarea cântecelor tradiționale care vestesc Crăciunul și sărbătorile de iarnă.

Tradiționalul Salon de Iarnă al Filialei Constanța a Uniunii Artiștilor Plastice din România valorifică farmecul anotimpului prin armoniile cromatice din lucrările de pictură, grafică, sculptură și artă decorativă ale creatorilor constănțeni.

Vernisajul acestei expoziții a fost precedat de momentul artistic "Iată, vin colindătorii!", realizat de Cercul Teatral-Artistic al Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Sf. Dionisie Exiguul", con-dus de prof. Carmen Ciornea.

Anotimp al magiei și al bucuriei, iarna și Sărbătoarea Nașterii Domnului în ieslea de la Bethleem a fost invocată de elevii seminariști prin intonarea colindelor "În lăcașul lui Crăciun", "Gazde mari", "Sfânta noapte de Crăciun", "Sculați, boieri!" și "Moș Crăciun". Momentul muzical i-a avut drept protagoniști pe solis-tele Anastasia Ciornea, Ioana Veronica Ciornea, precum și pe membrii corului condus de dirijorul Sandu Ionuț.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 22 Decembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : "Un zâmbet pentru bunicii noștri"
Pagina a fost generata in 0.5101 secunde