Elevii și preșcolarii din Murfatlar învață să facă fapte bune

232

Articole de la același autor

Târgul de toamnă al Școlii Gimnaziale "Adrian V. Rădulescu" Murfatlar, aflat la a IX-a ediție, i-a adus alături și în acest an pe copii și pe părinți pentru a strânge fonduri și donații destinate copiilor de la Centrul de Zi din Agigea.

În acest scop nobil, s-au reunit părinți, elevi și cadre didactice ale școlilor și grădinițelor din Murfatlar. Au participat grupele de preșcolari de la Grădinița nr. 2 din Murfatlar, clasele primare de la Școala Gimnazială "A. V. Rădulescu", precum și grupe de preșcolari de la Grădinița nr.1 Murfatlar. Bunătățile au fost și anul acesta din plin, gospodinele întrecându-se care mai de care. Cumpărătorii au savurat produse proaspete și gustoase: prăjituri de casă apetisante, cât și specialități turcești; sucuri proaspete de fructe, bunătăți din cămările gospodinelor – zacuscă, gogoșari și castraveți murați, nectar, dulcețuri și compoturi.

"Micii gospodari, pe de altă parte, învață despre pregătirile de toamnă, despre necesitatea lor, cunosc gusturile diferitelor fructe și legume, precum și modul de conservare a lor. Sunt bucuroși să participe la acest gen de activitate unde au posibilitatea de a exersa comportamente inedite: bucătar, vânzător, șef de stand, lucrător la aranjarea și promovarea delicioaselor produse. S-a creat de-a lungul edițiilor acestui târg un fel de concurență între clase, fiecare încercând să aducă noutăți în modul de amenajare a standului sau produse expuse cât mai atractiv pentru copii", a precizat reprezentantul Școlii Gimnaziale "V. Rădulescu", prof. inv. Daniela Păscălin.

Noutatea acestei ediții a târgului toamnei a fost programul artistic pregătit de elevi ai claselor primare, dar și de preșcolari, echipe ale Școlii Gimnaziale "Adrian V. Rădulescu" și ale Grădiniței nr. 1 Murfatlar. Elevii din ansamblul folcloric "Bujoreii Murfatlarului", îndrumat de învățătoarele Daniela Neș și Daniela Păscălin, au cântat cu foc melodii din folclorul dobrogean. Micii "Bujorei" preșcolari, pregătiți de educatoarea Gheorghița Brînză, au interpretat cu succes cântece populare.

"Prin grija cadrelor didactice organizatoare și a părinților voluntari, această acțiune umanitară deschide anul școlar cu semne de bun augur. Mulțumim în primul rând părinților care, an de an, ne sunt alături în demersurile noastre, ale cadrelor didactice, de a-i învăța pe cei mici să fie gospodari, întreprinzători, harnici, darnici și buni", a mai spus prof. Daniela Păscălin.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3855 secunde