Elevii și studenții constănțeni participă la Picnicul poetic

188
Elevii și studenții constănțeni participă la Picnicul poetic - picnicpoetictecuci-1458238896.jpg

Articole de la același autor

Aflat la cea de-a doua ediție, evenimentul "Picnic poetic #haikunoi2016" va avea loc, în același timp, în peste 40 de localități din România. 


Scopul este de a reuni tinerii francofoni români în vederea facilitării schimburilor de idei în ceea ce privește limba franceză, francofonia în România și de a promova multilingvismul. Momentul cheie al acestei manifestări va fi marcat prin publicarea de haikuri în limba franceză pe rețelele de socializare. 


La Constanța, evenimentul se va derula la Universitatea "Ovidius", în organizarea Alianței Franceze Constanța și va reuni elevi din liceele constănțene și studenți. Întâlnirea va începe, în fiecare oraș, la ora 12, cu activități propuse de organizatori, iar la ora 14, toți participanții vor publica poeziile pe pagina personală de Facebook, folosind hashtag-ul #haikunoi2016. 


În județul Constanța, în același interval orar, se vor desfășura acțiuni similare la Mangalia - Școala gimnaziala nr. 3, Medgidia - Școala gimnazială "L. Grigorescu", Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" și Cernavodă - Liceul Teoretic "Anghel Saligny". 


Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" din Medgidia organizează, astăzi, între orele 12-14, un Picnic poetic francofon în Piațeta Decebal, din Medgidia. 


În cadrul evenimentului "Picnic poetic #haikunoi2016", mai mulți ambasadori ai ariilor francofone se vor deplasa în țară pentru a participa și a susține evenimentul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2245 secunde