Energia creatoare învinge criza la Teatrul pentru Copii și Tineret Cernavodă

775
Energia creatoare învinge criza la Teatrul pentru Copii și Tineret Cernavodă - c460891ff0df41267e7b443627e48b5c.jpg
Teatrul pentru Copii și Tineret din Cernavodă (TCTC) se află într-o perioadă prolifică, propunându-și să nu lase criza să-i afecteze resursele de energie. Astfel că, luna viitoare, TCTC va participa la prima ediție a Festivalului "Amfora de Cristal", care va avea loc la Mangalia, dar și la Festivalul Internațional al Țărilor Dunărene, care se va desfășura la Cernavodă, la sfârșitul lunii mai și începutul lunii aprilie.
Festivalul "Amfora de Cristal" de la Mangalia, din perioada 20-23 mai, se adresează trupelor de teatru compuse din elevi sau studenți care își vor disputa talentul pentru premiile puse la bătaie de organizatori - Centrul Cultural "Euxin" și trupa "Teatrul de vacanță". Trupa "Derdeluș", formată din elevi din Cernavodă, pregătiți de Victor Ignat, directorul TCTC și artist emerit al Republicii Moldova, va participa la festival cu spectacolul "După faptă și răsplată", bazat pe povestea "Capra cu trei iezi". De asemenea, pe scena din Mangalia vom putea vedea și trupa "Scena lui Tănase", din Techirghiol, coordonată de Constanța Vlăgea. Ei vor prezenta spectacolul "BG, băiat de bani gata", în regia lui Victor Ignat.
TCTC va participa, de asemenea, și la Festivalul Internațional al Țărilor Dunărene, găzduit de orașul Cernavodă, în perioada 31 mai - 2 iunie, și organizat de Primăria Cernavodă. Teatrul din Cernavodă va prezenta spectacolele "Cuiul lui Pepelea" și "Penelopa contemporană", ambele în regia lui Victor Ignat. Și la acest festival îi vom putea vedea pe tinerii artiști ai "Scenei lui Tănase", cu spectacolul "Greșeala din noi", de asemenea regizat de Victor Ignat. La eveniment vor mai participa trupe de teatru din Silistra, Bulgaria, Teatrul Muzical - Dramatic "B.P. Hașdeu" din Cahul, Republica Moldova, Teatrul "Luceafărul" din Chișinău, Teatrul pentru Copii "Cărăbuș" din Brăila, Teatrul "Gulliver" din Galați, precum și Teatrul "Alexandru Davila", secția "Așchiuță", din Pitești.
Regizorul Victor Ignat ne-a anunțat că Teatrul pentru Copii și Tineret din Cernavodă mai are programată și o deplasare, la Oradea, Beiuș și Marghita, unde vor prezenta spectacolul "Penelopa contemporană", bazat pe o piesă scrisă de dramaturgul orădean Pașcu Balaci.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 23 Aprilie 2010
Stire din Cultură-Educație : Grevă de catifea la Constanța
Pagina a fost generata in 1.7917 secunde