Episcopul român Anton Durcovici va fi beatificat în curând, anunță Vaticanul

47

Articole recomandate

Episcopul român Anton Durcovici (1888-1951), decedat în închisorile comuniste, va fi beatificat în curând, a anunțat joi Vaticanul, la două luni după ceremonia ridicării la cinstea altarelor a unui alt martir român Vladimir Ghika, transmite AFP, citat de Agerpres.ro.

O vreme rector al Seminarului teologic din București, apoi episcop de Iași, cunoscut opozant al regimului comunist, Anton Durcovici a fost arestat în iunie 1949. În 1951, el a fost transferat la închisoarea de la Sighet unde au murit zeci de mii de români, printre care numeroși clerici. Procesul său de beatificare a fost deschis în ianuarie 1997, sub pontificatul Papei Ioan Paul al II-lea.

Vladimir Ghika (1873-1954), un alt episcop român, descendent al unui principe, mare intelectual decedat în închisorile comuniste, a fost beatificat la sfârșitul lunii august la București. Încarcerat la Jilava, una din închisorile politice cele mai dure ale regimului comunist, el a murit în 1954, oferind până la capăt o mărturie lucidă și calmă a credinței sale, scrie AFP.

De la alegerea sa, Papa Francisc confirmă dosarele de beatificare care au fost deschise sub predecesorii săi, fără nicio inflexiune specială. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3322 secunde