A început campania națională împotriva înjurăturilor

"Ești erou în curtea școlii când oprești violența verbală!"

221
7

Articole recomandate

UNICEF și Ministerul Educației și Cercetării Științifice au lansat vineri, campania împotriva violenței în școli, cu mesajul "Ești erou în curtea școlii când oprești violența verbală!".
Potrivit datelor MECS, în anul școlar 2014-2015, au fost raportate la nivel național 18.793 de cazuri de violență în școală, număr în scădere raportat la anul școlar anterior, dintre aceste cazuri, 3.397 fiind asociate violenței verbale. Conform studiului global UNICEF pe tema vio-lenței din anul 2014, în România, 41% dintre copii erau intimidați și hărțuiți de colegi la școală. Cea mai des menționată formă de violență împotriva copilului a fost cea elev-elev (certuri, conflicte, țipete, folosirea de apelative) comparativ cu elev-profesor sau profesor-elev (ironie, țipete, ofense sau jigniri). De asemenea, violența verbală este tipul de violență menționat cel mai des, deși este considerată o formă de abuz mai puțin gravă.


Scopul campaniei este creșterea nivelului de informare și conștientizare la nivel național și local în privința formelor și consecințelor violenței verbale în școală. Campania, care se va desfășura până în luna iunie a anului viitor, și în-curajează copiii să raporteze cazurile de violență și, pentru că ei își ajută colegii, vor fi numiți "supereroi".


"Din păcate, studiile arată că intimi-darea, hărțuirea și agresiunea verbală împotriva copiilor sunt prezente la un nivel îngrijorător în școală. Cei care fac aceste lucruri sunt fie alți copii, fie profesori. Campania are scopul de a crește nivelul de informare și conștientizare și, în același timp, face apel la cei care sunt martori ai violenței verbale împotriva copiilor să acționeze. Știm că pentru copii nu este ușor să ia atitudine, dar ei pot schimba în bine viața prietenilor lor și, de aceea, în cadrul campaniei, îi numim supereroi", a declarat Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF în România.


Comentează știrea

ca veni vorba de violenta in limbaj
11 octombrie 2015
opriti-o pe stan!

Huoooo, afara!

adevar
11 octombrie 2015
adevar

La trafic de femei la ce esti eroi

adevar
11 octombrie 2015
adevar

Eroiul din scoala o sa semene cu cei din poza?ha ha ha ha

adevar
11 octombrie 2015
adevar

Scolile romanesti sunt bordele cu trafic de femei . Ce eroi vedeti acolo?pai profesoarele romance fura su cersesc . pai politisti romani se imbata cersind alcool se urca in masini si conduc imbatati.

adevar
11 octombrie 2015
adevar

Romani stati in Romania si va credeti eroi la voi in tara . In alte republici sunteti doar cersetori hoti si betivi

assnum6pkimv
20 decembrie 2016
88mddtpc

cymbalta by mail retin-a online

TimothyDon
2 ianuarie 2017
h7nkbnn1

chloromycetin allopurinol without prescription

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 10 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Herta Muller, la Astra Film Festival
Sâmbătă, 10 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Ești fan BZN? Atunci trebuie să știi asta
Sâmbătă, 10 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Sfințirea primei biserici  din Năvodari
Sâmbătă, 10 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : "Boabe fermecate", spectacol interactiv
Sâmbătă, 10 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Proiecție gratuită la Cityplex Tomis Mall
Pagina a fost generata in 1.5547 secunde