Etapa județeană a Concursului Național "Alege! Este dreptul tău!"

943

Articole de la același autor

În perioada 9-13 martie, are loc etapa județeană a Concursului Național pe teme de protecția consumatorilor intitulat "Alege! Este dreptul tău!", eveniment aflat la cea de-a VII-a ediție.
Scopul acestui concurs este acela de a educa și conștientiza tânărul consumator asupra drepturilor și intereselor sale legitime.
După ce în perioada 12-19 februarie s-a desfășurat etapa pe școli, respectiv licee, la sfârșitul căreia fiecare unitate școlară a desemnat câte patru câștigători la fiecare categorie de vârstă, de data aceasta urmează a fi desemnați primii doi clasați din județ care vor reprezenta Constanța la etapa națională, ce va avea loc în luna iunie.
La etapa județeană participă desenele realizate de câștigătorii claselor I-IV și V-VIII, respectiv eseurile liceenilor. Pe data de 15 martie, într-o primă fază, concurenții vor susține un examen scris tip grilă, în urma căruia vor rămâne în concurs primii 10 clasați (cinci din clasele IX-X și cinci de la clasele XI-XII), în cea de-a doua fază, cei 10 elevi urmând să susțină în fața comisiei eseul realizat, ierarhia finală fiind stabilită în urma efectuării mediei dintre notele de la test plus eseu.
La faza națională, vor fi organizate expoziții-concurs de desene pentru clasele I-IV și V-VIII, concurs individual (la care vor participa cei 44 de finaliști clasele IX-X și 44 finaliști clasele XI-XII), dar și concursul pe echipe, la care vor participa cele 12 echipe.
Pe data de 15 martie, cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, vor fi organizate expoziții-concurs cu desenele realizate de către elevii claselor I-VIII.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9806 secunde