Concurs Eugen Ionescu sărbătorit în cadrul Zilelor Francofoniei

486

Articole de la același autor

Ieri, Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" a găzduit un spectacol dedicat francofoniei, în colaborare cu alte nouă colegii și grupuri școlare: Colegiul Comercial "Carol I", Colegiul Tehnic de Marină "Al. I. Cuza", Colegiul Tehnic Tomis, Grupul Școlar de Telecomunicații, Grupul Școlar Economic "Virgil Madgearu", Grupul Școlar "Lazăr Edeleanu", Grupul Școlar "Ioan N. Roman", Grupul Școlar "Gheorghe Duca" și Grupul Școlar "G. E. Palade". Evenimentul a fost dedicat, în mod special, dramaturgului Eugen Ionescu, devenit ulterior Eugène Ionesco, de la a cărui naștere a trecut un secol, dar și lui Simone Weil, filosof al mișcării muncitorești și mistic creștin, născut în același an cu Ionescu și interpretul, și compozitorul de jazz francez Boris Vian, de la a cărui moarte se împlinesc cincizeci de ani.
Prezentările power-point au ocupat cea mai mare parte a timpului, în felul acesta cei prezenți făcând cunoștință cu personalitățile francofone sărbătorite. Alături de ele, câteva scenete și chiar un moment dansant au piperat spectacolul. Câteva din momentele evenimentului răspundeau provocării celor zece cuvinte de anul acesta.
În fiecare an, cu ocazia Săptămânii Francofoniei, zece cuvinte pe o temă anume sunt propuse pentru concursuri în întreaga lume. Pe lângă prezentările power-point inspirate din cele zece cuvinte de anul acesta, cei prezenți au putut asculta chiar un poem compus de o elevă a Colegiului Tehnic Tomis.
Evenimentul s-a dovedit a fi un succes, prin numărul mare de participanți și multe mo-mente de originalitate, elevii de la diferite școli dorind să vină cu ceva inedit față de ceilalți. În acest caz concurența a funcționat și spectacolul a adus multe momente interesante.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7297 secunde