Eurovision: TVR schimbă criteriile de selecție!

147
Eurovision: TVR schimbă criteriile de selecție! - ddd-1580472028.jpg

Articole recomandate

Televiziunea Română a decis să schimbe modalitatea de selecție a reprezentatului la Eurovision Song Contest 2020 prin alegerea intepretului de o comisie și, ulterior, a piesei de către public. Finala Națională va avea loc pe 1 martie 2020, relatează Agerpres. Este pentru prima dată când nu vor mai exista semifinale. Ca să marcheze schimbarea, TVR propune și hashtagul #ealtceva.

Selecția în vederea Finalei Naționale se concentrează, într-o primă fază, pe identificarea celei mai reprezentative voci, evaluată de către o comisie de specialitate pe baza unor criterii precum abilitățile vocale, interpretarea, empatia muzicală, expresivitatea. După selectarea respectivei voci, se vor compune, pe specificul acesteia, al timbrului și personalității artistului, un număr de piese, dintre care cele mai bune 5 vor ajunge în Finala Națională. Selecția celor 5 creații muzicale va fi realizată de către o comisie de specialitate, ținând cont de următorii parametri: forma muzicală a piesei, aranjament orchestral, originalitate, diversitate stilistică și mesaj.

Pe 1 martie, Finala Națională va aduce în prim plan publicul, ca factor decizional principal în selectarea piesei și a abordării creative a momentului artistic ce va reprezenta România la Rotterdam. Finala Națională se va constitui într-un amplu spectacol în care Juriul Național și publicul, în proporție egală de 50%, vor vota fiecare dintre momentele artistice propuse în vederea selectării celei mai bune reprezentări a României la ESC 2020. În caz de egalitate, publicul este cel care are ultimul cuvânt, voturile sale fiind cele decisive.

Eurovision Song Contest va avea loc în luna mai, la Rotterdam.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0431 secunde