Excelența în arta dramatică, premiată la Gala UNITER

141
Excelența în arta dramatică, premiată la Gala UNITER - unnamed-1426834297.jpg

Articole de la același autor

Gala Premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER), una dintre cele mai așteptate manifestări culturale ale primăverii, va premia excelența în arta dramatică. Ajunsă la cea de-a 23-a ediție, gala se va desfășura anul acesta pe 25 mai ,în Sala mare a Teatrului Național "I.L.Caragiale" din București. Senatul UNITER a stabilit să acorde Premiul de Excelență lui Peter Brook, ca un omagiu pentru aportul și impactul spectacolelor sale asupra teatrului românesc. Actorii Vladimir Jurăscu și Mihaela Arsenescu Werner vor primi, de asemenea, premii pentru întreaga activitate. 


Regizorul Alexander Hausvater, scenografa Clara Labancz și Mira Iosif se află pe lista premianților pentru critică și istorie teatrală. Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" din București i se va acorda un premiu special pentru Galele Absolvenților. Se va acorda și premiul pentru Cel mai bun spectacol, competiție care se va desfășura între instituțiile din capitală. "De vânzare / For Sale", un spectacol de Gianina Cărbunariu, montat la Teatrul "Odeon", "Mobilă și durere", direcția de scenă Victor Ioan Frunză, pus în scenă la Centrul Cultural pentru UNESCO "Nicolae Bălcescu" și "Omul cel bun din Seciuan", în regia lui Andrei Șerban, de la Teatrul "Bulandra" sunt spectacolele aflate pe lista nominalizărilor . În cursa pentru Cel mai bun regizor vor intra Victor Ioan Frunză și Andrei Șerba, alături de Radu Nica, cel care a pus în scenă spectacolul "Incendii", la Teatrul Maghiar de Stat "Csiky Gergely" din Timișoara. Andrada Chiriac (spectacolul "Cerere în căsătorie" - Teatrul Dramatic "Fani Tardini" Galați), Adriana Grand ("Mobilă și durere") și Iuliana Vîlsan ("Omul cel bun din Seciuan") își vor disputa locul pentru cel mai bun scenograf. 


La categoria Cel mai bun actor în rol principal sunt nominalizați: Vlad Ivanov, pentru rolurile din spectacolul "Omul cel bun din Seciuan", Sorin Leoveanu, pentru rolul Hitler din spectacolul "Mein Kampf" al Teatrului Național Cluj-Napoca, și Adrian Nicolae, pentru rolul Gore din spectacolul "Mobilă și durere". Alexandra Fasolă, pentru rolul din spectacolul "Omul cel bun din Seciuan", Anca Hanu, pentru rolul Amalia din spectacolul "Amalia respiră adânc", de la Teatrul Național Cluj-Napoca, și Daniela Török pentru rolul Sally Bowles din spectacolul "Cabaret" de la Teatrul German de Stat Timișoara "Lupta" își vor disputa titlul pentru mai bună actriță în rol principal.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 19 Decembrie 2014
Stire din Social : LOTO. Din nou report la 6 din 49
Pagina a fost generata in 1.4187 secunde