Experiență europeană pentru elevii din Năvodari

275

Articole de la același autor

Elevii de la Școala Gimnazială "Grigore Moisil" din Năvodari au ocazia, anul acesta, să vadă cum învață colegi de-ai lor din alte țări europene. 


Unitatea de învățământ este implicată în proiectul Erasmus + "Key for innovative teaching - KIT", un parteneriat strategic între școli în domeniul educației, formării și tineretului, cu parteneri din Belgia și Italia. 


Partenerii școlii din Năvodari sunt Școala Stedelijke Humaniora, din Dilsen (Belgia), și Istituto Statale Istruzione Secondaria Superiore "M. Del Giudice", din Rodi Garganico (Italia). 


"Obiectivul proiectului constă în promovarea educației non-formale și schimbul de bune practici între școlile partenere, cât și stimularea dezvoltării personale a participanților, provenind și din grupuri sociale dezavantajate, prin experiențe interculturale și lucrul în echipe mixte internaționale", explică prof. Adriana David, coordonatorul proiectului. 


Astfel, la finele lunii aprilie, șapte elevi de la școala gimnazială, însoțiți de profesori, au participat la prima mobilitate transnațională cu elevi, desfășurată la Istituto Statale Istruzione Secondaria Superiore "M. Del Giudice" din Italia. 


"Elevii noștri, împreună cu elevii școlilor partenere din Belgia și Italia, au participat la exerciții de spargere a gheții, reușind să se cunoască și să se împrietenească mult mai rapid. De asemenea, au format echipe mixte de lucru, care au realizat cele trei capitole comune ale broșurii Ghid de călătorie, respectiv Țara mea de origine, Orașul meu - lucruri de făcut, Școala și sistemul meu școlar", mai spune coordonatorul proiectului.


Prin participarea la această mobilitate internațională, sunt urmărite câteva obiective importante pentru formarea tinerilor europeni: formarea și dezvoltarea abilităților necesare tinerilor în viața personală și profesională; dezvoltarea competențelor cross-curriculare relevante pentru viață și profesie; îndrumarea participanților pentru a deveni cetățeni mai buni și de a contribui la dezvoltarea comunității și a societății în care trăiesc; dezvoltarea de noi metode de predare-învățare și realizarea unor activități de instruire atractive pentru tineri. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3096 secunde