La Galeriile Amfora

Expoziție de pictură cu cântec

321

Articole de la același autor

La Galeriile Amfora a fost vernisată cea mai recentă expoziție personală de pictură a artistei constănțene Iuliana Rusu. Expoziția reunește 37 de picturi în ulei lucrate în tehnica zisă a cuțitului. Tablourile au fost pictate în ultimii doi ani.
În cadrul vernisajului publicul a avut parte și de câteva momente muzicale. Artista Iuliana Rusu, îmbrăcată într-un costum popular dobrogean, făcut de ea, a interpretat câteva cântece populare și o variantă muzicală a poeziei eminesciene "Pe lângă plopii fără soț". În continuare, Maria Ozana Stoicoci, elevă la Școala 29, a încântat publicul cu două cântece dobrogene. Amândouă au fost acompaniate de maeștrii Ion Strâmbeanu, la vioară, și Petru Mirea, la pianină. Momentul muzical a fost încheiat de elevii cercului de mandolină al Casei de cultură Constanța, condusă de Belcin Ilie.
Iuliana Rusu este născută în județul Mureș și absolventă a Școlii de Artă Constanța, sub îndrumarea prof. Gheorghe Caruțiu. Este membră a Asociației Artiștilor Plastici "Amfora" din 1990 și a participat la toate expozițiile colective ale acesteia. Expoziția de față este a șaptea personală din carieră.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5704 secunde