Expoziție inedită! Constanța culturală nu l-a uitat pe Virgil Coman

4660
Expoziție inedită!  Constanța culturală  nu l-a uitat pe Virgil Coman - virgilcoman4-1493903841.jpg

Articole de la același autor

Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța găzduiește, astăzi, începând cu ora 13.00, vernisajul expoziției "Galeria de Artă Virgil Coman", organizată de Asociația Culturală Wild Art. Evenimentul este organizat în memoria celui care a fost istoricul și directorul Arhivelor Naționale, Direcția Județeană Constanța, membru de onoare al Asociației Culturale Wild Art. Mai mult decât atât, Virgil Coman s-a convertit într-un temeinic povestitor al evenimentelor culturale organizate de asociație.

Pentru că a sprijinit cultura și a fost un prieten apropiat al Asociației Culturale Wild Art, membrii acesteia s-au gândit de a duce mai departe proiectele inițiate împreună cu Virgil Coman, respectiv Ziua Stațiunii Mamaia și fondarea unei galerii neconvenționale de artă în Constanța.

Ca urmare, evenimentul "Galeria de Artă Virgil Coman" reprezintă doar un preambul al viitoarelor acțiuni culturale care vor avea loc într-un spațiu inedit și special creat pentru forme diverse de exprimare artistică, expoziții de artă, lansări de carte, lecturi publice, recitaluri etc.

Mai mult decât atât, pasajul pietonal, zona magazinului Tomis reprezintă spațiul ales pentru a fi galeria de artă ce va purta numele lui Virgil Coman și cu susținerea administrației locale, acest demers cultural este în plină desfășurare.

Expoziția însumează lucrări/propuneri de viziune asupra organizării spațiului pietonal din zona Tomis, care sunt realizate de elevii Colegiului Național de Arte "Regina Maria", sub îndrumarea profesorilor Irina Filip, Oana Gardon și Andrei Beșcucă. Lucrările expuse vor fi supuse unei selecții, urmând ca lucrarea câștigătoare să constituie proiectul care va fi transpus în realitate pentru realizarea "Galeriei de Artă Virgil Coman".

La "Galeria de Artă Virgil Coman", alături de membrii fondatori ai Asociației Culturale Wild Art, Laura Stroe, Dan Ferariu și prof. univ. dr. Marian Cojoc vor fi prezenți familia, prieteni și colaboratori ai regretatului Virgil Coman și reprezentanți ai administrației locale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.324 secunde