Facultatea de Medicină a împlinit 19 ani

460
1
Ieri, Facultatea de Medicină a Universității "Ovidius" a sărbătorit 19 ani de la înființare. Tot ieri a început și sesiunea de comunicări științifice a Facultății de Medicină, la care participă elevi și profesori, cu lucrări de specialitate.
Facultatea de Medicină din cadrul Universității "Ovidius" a fost înființată pe 2 aprilie 1990, astfel că luna aprilie este, de atunci, aniversară: "La Facultatea de Me-dicină e o tradiție ca în luna aprilie să se sărbătorească zilele facul-tății. Cu această ocazie, desfă-șurăm o sesiune de comunicări a cadrelor didactice și a studenților", a spus prof. univ. dr. Petru Bordei, decanul Facultății de Medicină. El ne-a dezvăluit, de asemenea, planurile pentru anul viitor, când Facultatea de Medicină va împlini 20 de la ani de la înființare: "O să avem cel puțin 100 de invitați din toată țara, dar și din străinătate, întrucât avem relații internaționale cu opt țări. Aniversarea va dura trei zile, am început deja să ne pregătim pentru acel eveniment".
Prezent la eveniment, rectorul Universității "Ovidius", prof. univ. dr. Victor Ciupină, a ținut să marcheze importanța pe care Facultatea de Medicină o are nu doar asupra instituției pe care o conduce, cât și în ceea ce privește zona geografică pe care o acoperă: "Este un semn de împlinire pentru universitate momentul în care acolo funcționează facultăți de Medicină. Meritul profesorilor și al studenților de la Medicină este că nu și-au pierdut niciodată spe-ranța, crezând în Facultatea de Medicină". De asemenea, rectorul a atins și subiectul acreditărilor ARACIS: "Ne aflăm într-o perioadă crucială pentru facultate și pentru universitate, în sensul că există o inițiativă mai veche de a clasifica universitățile din România", a precizat prof. univ. dr. Victor Ciupină. Astfel, spre sfârșitul lunii mai, Universitatea "Ovidius" va intra în cea de-a doua serie de evaluare ARACIS, program finan-țat din fonduri europene. "Toate facultățile vor trebui să demon-streze că merită să fie clasate în categoria universităților cu încredere nelimitată", a precizat rectorul Universității "Ovidius".

Comentează știrea

Eori
Duminica, 26 mai

Vizionați Și Ascultați Cu Atenție Aceste Video-uri Despre Medicină, Până La De Final, Și Trimiteți Mai Departe Aceste Informații, Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume, Poate În Acest Fel Politicienii Vor Face Investiții În Modernizarea Și Construcția De Spitale Și Facultăți De Medicină În România, Tot Odată Șpaga Trebuie Să Dispară Definitiv Din România, Adică Să Nu Mai Existe Șpagă În Spitalele Din România, I-ar Doctorii Și Doctorițele Să-Și Cunoască Meseria La Perfecție, I-ar În Acest Fel România Devine O Țară Mai Bună, Deoarece Lumea S-a Saturat De Criminali Și Criminale Pe Medicină; La Pușcărie Cu Criminalii Și Criminalele Pe Medicină. Mai Mult De Atât Doctorii Și Doctorițele Ar Trebuii Să Știe Să Opereze Oameni Și Copii Și Să Vindece Oameni Și Copii, Adică Doctorii Și Doctorițele Trebuie Să Știe Și Practică Pe Lângă Teorie, La Fel Și Farmaciștii Și Farmacistele Să Știe Și Practică Pe Lângă Teorie. România Are Nevoie De Mulți Medici Buni, Nu De Criminali Și Criminale Pe Medicină Care Omoară Oameni Și Copii, În Loc Să Vindece Oameni Și Copii ! Mai Mult De Atât Șpaga Trebuie Să Dispară Definitiv Din România: https://youtu.be/dI1d9eLJV4o?si=C5ptHUbKg74ohc-F https://m.youtube.com/watch?v=vBZocDYVR6Q https://youtu.be/imUtFmlRsQE?si=ioGjLZzl5aNhvbIh Trimiteți Mai Departe Aceste Informații, Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7154 secunde