Facultatea de teologie, la ceas aniversar

227
1
În pragul sfintelor sărbători, Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității "Ovidius" din Constanța se pregătește de aniversarea a 20 de ani de învățământ teologic superior constănțean. Bucuria prilejuită de acest moment este cu atât mai mare cu cât, analizând trecutul istoric al acestei greu încercate provincii, conștientizăm statornicia și râvna în credință a înaintașilor noștri, care au ales întotdeauna toleranța și buna conviețuire cu membrii altor etnii și culte, fapt bine reliefat și în zilele noastre.


Încă de la plăsmuire, poporul român a primit creștinismul în mod direct chiar de la unul dintre cei doisprezece Apostoli ai Mântuitorului Hristos, Sfântul Apostol Andrei, care a sălășluit un timp pe pământurile Dobrogei. Primele secole ale erei noastre semnalează scaune mitropolitane în cetatea Tomisului, ceea ce presupune o viață religioasă activă. Mai mult, conducătorii acestei mitropolii nu au trecut neînsemnați, ci dimpotrivă, au fost consemnați în lucrările unor sinoade ecumenice  D $%á– evenimente religioase foarte importante ale vremii, fapt ce presupune o temeinică pregătire teologică a acestora, rezultând de aici că învățământul teologic tomitan exista și se manifesta încă din acele timpuri.

Așadar, existența Facultății de Teologie în cadrul Universității "Ovidius" din Constanța, prin inițierea învățământului de nivel academic în acest domeniu acum 20 de ani, reprezintă redeschiderea, reactivarea, firește, într-o manieră contemporană, a învățământului teologic prezent pe aceste meleaguri chiar de acum aproape 2.000 de ani.

Faptul că în 2012 aniversăm 20 de ani de învățământ modern teologic la Constanța ne onorează i ne oferă certitudinea lucrului bine făcut, facultatea consolidându-se de la an la an tot mai mult, cu cadre didactice recunoscute din punct de vedere al prestigiului științific, precum și prin înființarea de noi specializări de licență și masterat, a unei valoroase școli doctorale în domeniu, ce oferă studenților posibilități diverse, conforme cu cerințele și exigențele societății contemporane.

Festivitățile care vor marca acest eveniment se vor desfășura luni, 26 noiembrie, după un program bogat ce va cuprinde slujba Te Deum  á–$%á– ului, deschiderea festivităților, alocuțiuni, evocări, acordări de diplome de excelență, acordarea unui titlu de Doctor Honoris Causa, premiera operei muzicale religioase "Sfântul Apostol Andrei" și alte manifestări artistice. 


Comentează știrea

Ministerul
21 noiembrie 2012
Alo! Ati gresit adresa!

Teologia! Sarbatoriti si incalcarea legii? Ca Muzica Religioasa pe care o predati la popi, este in domeniul Muzica !!!!!!!!!Dar voi mergeti inainte si nu dati 2 bani pe nimic . Ce ne vom bucura cand va vor anula diplomele aia de la minister! Sarbatoriti, sarbatoriti!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2058 secunde