Nu, nu e poveste

Concurs Familia Crăciunel chiar există! Și trăiește la Constanța, pregătind "bijuterii" din globuri și brad

677

Articole de la același autor

Familia Crăciunel a intrat în febra sărbătorilor încă din toamnă. Exact ca în poveste, moșul Crăciunel și soția lui, Maria, au adunat conuri de brad, mărgele, globuri și câte nici nu îți trec prin cap pentru a împodobi casele constănțenilor.

Familia Crăciunel lucrează la foc continuu de mai bine de trei luni. În casa lor nu ai unde să arunci un ac și miroase a sărbătoare. Coronițe, aranjamente pentru Crăciun, mănunchiuri de globuri, mărgele colorate, toate lucrate cu multă dăruire.
Familia Crăciunel este cunoscută în rândul meșteșugarilor din Constanța și nu numai. Maria Crăciunel, după 25 de ani de contabilitate și armată, s-a reprofilat și a reușit să-i învețe pe toți membrii familiei să lucreze bijuterii de fantezie, dar și aranjamente florale, decorațiuni. Nu au fabrică, ci lucrează acasă, într-o cameră obișnuită, deși profiturile le-au adus, doi ani consecutiv, locul 7 și 9 pe țară în domeniul fabricarea bijuteriilor de fantezie în Topul național al firmelor private, realizat de Consiliul național al Întreprinderilor private mici și mijlocii din România.
Confecționează coliere, lanțuri, cercei din pietre semiprețioase, perle de cultură și scoici. Li se adaugă mărțișoare și aranjamente pentru sărbătorile de iarnă, într-un cuvânt tot ce se poate face cu mult talent și creativitate.
Maria și "Moșul" Crăciunel sunt o familie de pensionari model, cu inițiativă și spirit managerial. Lucrează cu multă migală, cu penseta și acul, și lansează pe piață, fie că e Crăciun sau 1 Martie, modelele moderne.
De Crăciun, Crăciuneii își doresc un singur lucru: ca artizanii să fie recunoscuți și să aibă loc pe piața sufocată de chinezării, iar pensionarii ca ei să aibă un spațiu optim de desfacere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.124 secunde