Fără tatuaje și piercinguri în școli

348
3
Fără tatuaje și piercinguri în școli - faratatuaje-1442856492.jpg

Articole recomandate

Printr-un comunicat remis, ieri, redacției, senatorul Christian Gigi Chiru face cunoscut faptul că a trimis ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, o adresă prin care îi solicită amendarea Regulamentului de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP), cu un paragraf referitor la expunerea ostentativă a tatuajelor, piercingurilor și bijuteriilor cu simbolistică sexuală, antisemită, rasistă sau xenofobă și a vestimentației care excede limitele decenței și ale respectului față de școală.

Parlamentarul mai precizează că "elevii mai mari, ca și profesorii sau membrii familiilor pot reprezenta modele pentru tinerii aflați încă în procesul de educație și formare".

"Școala nu trebuie să condiționeze sau să limiteze în mod exagerat accesul la educație sau libera exprimare a elevilor, dar trebuie să traseze clar și cu fermitate regulile și principiile bunei conduite, să formeze elevii în sensul respectului față de lumea școlii, al decenței și al asumării responsabilităților", a declarat Gigi Chiru.

Comentează știrea

elev
21 septembrie 2015
nu conteaza cat de lung am parul

...important e cat si cum gandesc!

ath
22 septembrie 2015
Gigi Chiru,un pedagog de școală nouă

Gigi Chiru: Onorat aughitoriu, no ! ce iaște piercingul ? Scolerul : Piercingul iaste.....piercingul iaste... atunci cand copilul vrea sa arate ca iaste un scoler nonconformist ca nenea cu scufita rosie.Gigi Chiru: Bravo, mă ! prostovane! (îi zic așe doară nu spre admonițiune, ci spre înghemn și încurajare).Nea Gigi Chiru crede ca scolerul trebuie educat cu biciul.No ! Asta este limita domnului pedagog Chiru.Domnule Chiru,orizontul unui tanar nu se limiteaza la familie sau la profesorul lui.Ei nu traiesc in acvariu.Tinerii nu pot fi mai buni decat lumea,societatea in care s-au nascut.Scolerul cu piercing este micutul de la gradinita care in urma cu 5 ani a fost "educat" de Scufita Rosie.Scufita Rosie l-a intrebat cand se incaleca cu colega lui.Cand micutul de la gradinita l-a vazut pe taticul taticilor cu pantofi rosii in picioare si cu 7 "mamici" la brat ,a spus ca asta este modelul lui in viata.Asa vrea sa traiasca si el.Cand Scufita Rosie i-a spus copilului ca trebuie sa invete ca sa ajunga primar si ca primarul traieste pe picior mare,unde ati fost domnule Chiru ? Cand Scufita Rosie avea un trabuc in gura si pistol la cingatoare,spuneti-mi ce a inteles scolerul ? Acum v-ati convins ca politicianul poate fi un "model" in orasul lui ? Si pentru ca noi,cei care acum dam lectii,am ales "modelele" care ne reprezinta la varful societatii,inseamna ca micul scoler are "educatie".Cum e turcu e si pistolu'.

Maria
22 septembrie 2015
E strigator la cer

Pai Chiru asta nu-i condamnat penal? Asta vorbeste despre copiii tarii?! Porcul dracului!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8274 secunde