Faza locală a concursului de chimie "Raluca Ripan"

597
Vineri, 27 aprilie, la Școala cu clasele I-VIII "B.P. Hașdeu" din Constanța, începând de la ora 12.30, se va desfășura etapa locală a Concursului Național de Chimie "Raluca Ripan". Înscrierile se vor face electronic, pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, termenul limită de înscriere fiind 25 aprilie.

Dar cine este Raluca Ripan (1894-1972)? Chimistă de prestigiu internațional, membră titulară a Academiei Române, ca urmare a recunoașterii meritelor sale, ea a fost aleasă membru de onoare a Societății de chimie industrială din Franța, precum și membru al Societății Germane de Chimie. Un eveniment de mare însemnătate, atât pentru Raluca Ripan, cât și pentru știința chimică din România, l-a constituit decernarea titlului de Doctor Honoris Causa din partea Universității "Nikolaus Kopernicus" din Torun, Polonia.

O mărturie a contribuției aduse în cercetare, a inovațiilor și rezultatelor realizate de academician Raluca Ripan și colectivele îndrumate și coordonate de ea sunt și "certificatele de autor" și titlurile de "inventator" obținute. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2586 secunde