"Femeia și marea" la Biblioteca Județeană

363
Biblioteca Județeană "I.N. Roman" Constanța în parteneriat cu Liga Navală Română organizează în perioada 3 august -15 septembrie evenimentul de artă plastică "Femeia și marea". Operele vor fi expuse în holul central al Bibliotecii Județene. Expoziția, prezentată de doamna dr. muzeograf Geta Deleanu, face parte dintr-o serie de activități tradiționale, intitu-late generic "Luna spiritualității marinărești".
"Femeia și marea - două nume de gen feminin alăturate pe afișul unei expoziții realizate în exclusivitate de personalități de gen feminin. Această grupare de femei în număr de patru încearcă să ofere o unitate stilistică unei expoziții realizate în jurul temei "Femeia și marea", a afirmat doamna doctor muzeograf Geta Deleanu despre expoziția de artă plastică ce are loc în holul central al Bibliotecii Județene.
Cele patru artiste, Anca Donici, Ina Ioana Iordan, Jeni Mazilu și Nermin Hogea, formează "Careul Doamnelor" din atelierul "Val Donici" al Ligii Navale Române, și au transpus marea în grafică ulei și acuarelă.
"Colaborarea Bibliotecii Județene cu Liga Navală Română, filiala Constanța este una de lungă durată în sensul în care pe parcursul anilor s-a organizat fie în sediile acestei instituții, fie în colaborare cu L.N.R o sumă de activități care au vizat fie artele plastice, fie poezia, fie partea științifică. De altfel, regretata noastră directoare dr. Liliana Lazia avea o relație specială cu L.N.R" a spus dr. Corina Apostoleanu (Serviciul bibliografic al Bibliotecii Județene "I. N. Roman") despre parteneriatul cu LNR.
Valul activităților din "Luna spiritualității marinărești" va culmina pe data de 11 august cu excursia de documentare intitulată "De la Constanța la Mangalia - Jurnal de Bord", efectuată de membrii atelierului "Val Donici".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 11 August 2012
Stire din Cultură-Educație : Contestațiile nu aduc mari schimbări
Sâmbătă, 11 August 2012
Stire din Cultură-Educație : Caravana Gaudeamus a ajuns în Mamaia
Sâmbătă, 11 August 2012
Stire din Cultură-Educație : Turnir medieval în România modernă
Vineri, 10 August 2012
Stire din Cultură-Educație : Melancolia actorului, la Ovidius
Pagina a fost generata in 1.3677 secunde