Festivalul "FILMMIC" pregătește "Inocența" elevilor

317
Festivalul

Articole de la același autor

Liceul Teoretic "Traian" se pregătește pentru organizarea celei de-a XII-a ediții a Festivalului Național de Scurt metraj pentru Liceeni "FILMMIC", care se adresează elevilor atrași de arta cinematografică.

Potrivit directorului instituției de învățământ, Constantin Caracoti, tema din acest an este "Inocență". De ce s-a ales această temă? Pentru că anii de liceu reprezintă pentru mulți adolescenți o perioadă nu doar furtunoasă, cu trăiri intense, dar și cu multe dezamăgiri și experiențe noi. "Uneori, apare nostalgia după inocența copilăriei și, deși aceasta este irecuperabilă, prin înțelepciune, dragoste și rațiune se poate găsi sensul ei inexprimabil. Inocența înseamnă educație, omenie și trebuie să găsim energia de a trăi și de a fi tot timpul fericiți", a precizat acesta.

Lăsând la latitudinea elevilor o multitudine de opțiuni privind subiectul filmului, organizatorii vor să valorifice creativitatea acestora și să scoată la suprafață partea lucrativă, sensibilă și dornică de motivare a elevilor, iar filmele create de ei să devină un real material didactic, dar și o modalitate prin care se pot forma atitudini individuale corecte.

Totodată, prin abordarea artistică a situațiilor cu care se confruntă liceenii, se poate generaliza conceputul de "educație prin film".

Elevii care doresc să participe trebuie să se organizeze în echipe de cel mult cinci elevi, coordonați de un profesor. În ceea ce privește durata scurtmetrajului, aceasta va fi de minimum opt minute.

Precizăm că secțiunea Fotografie se regăsește pentru al doilea an în concurs. Data limită de trimitere a producțiilor este 14 aprilie 2019. Evaluarea lucrărilor va fi făcută de un juriu format din specialiști în domeniu, iar toate echipele înscrise vor primi diplome de participare. Finalistele vor fi prezente în luna mai 2019, la Gala FILMMIC, în cadrul căreia vor fi decernate premiile. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3609 secunde