Festivaluri populare la Medgidia și Ovidiu

182
Festivaluri populare la Medgidia și Ovidiu - zileleorasuluiovidiu29-1369408868.jpg
În acest week-end, cu puțin noroc, care ține de condițiile meteo, constănțenii din localitățile Ovidiu și Medgidia vor avea parte de două festivaluri îndrăgite.

La Medgidia, unde nici nu s-au stins bine ecourile Festivalului de Muzică pentru Copii și Tineret "Tinere Speranțe", Asociația Voluntarilor din Medgidia în parteneriat cu Primăria Municipiului, organizează, sâmbătă, 25 mai, pe platoul din fața Casei de Cultură "Lucian Grigorescu", începând cu ora 11, a doua ediție a Festivalul de Folclor "Ca la noi în Dobrogea". Evenimentul va debuta cu defilarea ansamblurilor de folclor, începând cu ora 10, pe traseul IMUM (ceas) - traversarea Podului Rutier - Sala Sporturilor "Eftimie Ilisei"" - strada Poporului și Piațeta Decebal. La ediția din acest an vor participa 12 ansambluri din municipiu și județ.

Din municipiul Medgidia vor participa șapte ansambluri, și anume: Ansamblul Școlii Gimnaziale clasa I-VIII "Constantin Brâncuși", Ansamblul Școlii Gimnaziale clasa I-VIII "Mircea Dragomirescu", Ansamblul Grădiniței nr. 4 "Ion Creangă", Ansamblul Grădiniței nr. 7, cu orar normal, Ansamblul "Floricele Dobrogene", Ansamblul "Pandelașul" și Ansamblul "Petrica Bădoiu", Ansamblul "Silișteanca" din Siliștea, Ansamblul "Castelanii", din Castelu, Ansamblul "Valea Dobrogei" din Mircea Vodă, și cele două ansambluri din Tortoman: "Junii Dobrogei Pitici", Junii Dobrogei Juniori.

Toate cele 12 ansambluri vor avea o reprezentație de 15 minute, formată din două dansuri, obligatoriu, cel dobrogean iar solista ansamblului va interpreta o melodie. Juriul va fi format din instructorii tuturor ansam-blurilor folclorice.

Memoria marii doamne a cântecului dobrogean, Elena Roizen, va fi din nou în atenția celor care în acest week-end vor participa la cea de-a VI-a ediție a festivalului ce-i poartă numele. Evenimentul este inclus în programul manifestărilor deja tradiționale "Zilele orașului Ovidiu".

Festivalul Cântecului Popular "Elena Roizen" va debuta sâmbătă, 25 mai, de la ora 18, pe scena amplasată în aer liber, lângă Centrul Cultural Ovidiu. În prima seară vor evolua 25 de concurenți, dintre care opt dobrogeni. Seara, vor susține recitaluri Petrică Mâțu Stoian, Sirma Granzulea, Ion Amititeloae și Aurel Sava. Festivalul va continua cu show-ul susținut, în cadrul "Zilelor Orașului Ovidiu", de Guess Who.

Duminică, 26 mai, de la ora 18, după gala de premiere a festivalului, vor susține recitaluri: Ștefania Rareș, Elena Ionescu-Cojocaru și câștigătorul din 2012 al Trofeului "Elena Roizen", Gabriel Dumitru.

Seara va continua cu recitalurile invitaților speciali: Ionuț Galani și Mircea Cazan, Chimie și Loredana Groza. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2623 secunde