Filmul românesc "Libertate", în selecţia mai multor festivaluri internaţionale

928
Filmul românesc

Articole de la același autor

Filmul românesc "Libertate" (r. Tudor Giurgiu) a fost selecţionat în mai multe festivaluri de film internaţionale care vor avea loc toamna aceasta în Europa şi SUA. Pelicula a obţinut premii la Sarajevo, TIFF, Cinefest Miskolc (Ungaria) sau Waterloo Historical Film Festival (Belgia). Povestea inspirată din fapte reale petrecute la Sibiu în decembrie 1989 rulează încă şi în cinematografele din România, unde a fost urmărit deja de peste 30,000 de spectatori.


"Libertate" se numără printre cele 12 filme din Competiţia Oficială a Festivalului de Film de la Cottbus (7 - 12 noiembrie), considerat unul dintre cele mai importante evenimente pentru promovarea cinematografiei est-europene.
Filmul lui Tudor Giurgiu a fost selecţionat şi în Competiţia Europeană a Festivalului de la Arras, care îşi propune să aducă în faţa publicului cinemaul european contemporan, şi face parte din secţiunea „Fără graniţe” a celei de-a 19-a ediţii a SlobodnaZona Film Festival organizat concomitent în trei oraşe din Serbia - Belgrad, Novi Sad şi Niš. “Libertate” va putea fi urmărit şi în Grecia, la cel mai important festival de film din spaţiul elen, cel de la Salonic.


În SUA, "Libertate" va fi proiectat în deschiderea celei de-a patra ediţii a Romanian Film Festival din Washington DC, organizat de Institutul Cultural Român şi Ambasada României în SUA.


Din distribuţia "Libertate" fac parte unii dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi actori români: Iulian Postelnicu, Mirela Oprişor, Alex Bogdan, Alexandru Papadopol, Alex Calangiu, Andreea Grămoşteanu, Cuzin Toma, Leonid Doni, Andi Vasluianu, Ştefan Iancu sau Ionuţ Caras.


Filmul a câştigat anul acesta Premiul pentru Cel mai Popular Film Românesc la TIFF, Premiul CICAE la Sarajevo, Premiul Juriului Ecumenic la Cinefest Miskolc şi Premiul pentru cele mai bune costume şi decoruri (semnate de Viorica Petrovici, respectiv de Vali Ighigheanu) la Waterloo Historical Film Festival.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6058 secunde