Final inedit al Taberei internaționale de pictură ”Lucian Grigorescu”

77235
2
Final inedit al Taberei internaționale de pictură ”Lucian Grigorescu” - x-tabara-pictura-1692964223.jpg
Sala de festivități a Cercului Militar din Medgidia a găzduit joi, 24 august, vernisajul celei de-a XIX-a ediții a Taberei Internaționale de Pictură „Lucian Grigorescu”.

Încheierea evenimentului a fost punctată printr-o inedită reprezentație de pictură susținută de artistul de origine turcă, Brahri Genc, devenit deja un consacrat al picturii cu pensule de dimensiuni mari.

Surprinzătoarea sesiune de pictură a durat 30 de minute și a scos la lumină o nouă capodoperă dedicată frumuseții și inocenței umane.

Vernisajul a adus în lumina reflectoarelor un număr de 28 de lucrări aparținând celor 14 pictori din România, Turcia, Republica Moldova și Iraq, după cum urmează: Mircea Costea, Dan Cârjoi, Eusebio Spânu, Ioana Lavinia Streinu, Adina Dogaru, Feridun Isiman, Kenan Ozgur, Bahri Genc, Mihriban Mirap, Gabriela Luca, Fatima Al-Obaidi, Faten Al-Obaidi, Anda Tănasă și Olesea Enachi.

Prezentă la expoziție, prestigioasa Alice Dinculescu, critic de artă, a expus într-o manieră captivantă, o scurtă prezentare a artiștilor prezenți și a evoluției acestora în cadrul taberei, precum și o interpretare a operelor de artă realizate de aceștia.

Colecția de artă a municipiului Medgidia a atins, în acest moment, un număr total de peste 578 de lucrări.

Comentează știrea

Broto
29 august 2023
Alegerea

Genial!

Emilia
29 august 2023
Anotimpuri Colorate

"Greierasul nu mai canta, Iarba nu mai este verde, Vine vremea de plimbare, Unde oare ? Ca nu-i soare ! Zice panza hai cu mine, Eu sint Broto ... nu ti-e bine ?" [una mie la imparteala de sanatate !] [1988, cu emotiune de invatatura]

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4209 secunde