"Francesca", pentru Monica Bîrlădeanu: "Un rollercoaster emoțional"

233
"Francesca" a avut o proiecție de gală sâmbătă seară, la Cityplex Tomis Mall, în prezența regizorului Bobby Păunescu și a protagoniștilor Monica Bîr-lădeanu și Dorian Boguță.
Surprinzător, sala de cinema a fost plină de oameni care fie au răspuns bunei promovări a proiecției, fie au venit s-o vadă în carne și oase pe frumoasa Monica, sau, poate, ambele. Ei au putut sta de vorbă cu vedeta după vizionarea filmului, care a răspuns amabil tuturor celor care doreau autografe sau, foto-grafii.
Bobby Păunescu și-a făcut debutul în lungmetraj cu un film care se înscrie în curentul rea-list al filmelor românești: o educatoare care încearcă să plece în Italia, visul fiind să-și deschidă o grădiniță pentru copiii români de acolo. Locuiește cu mama sa, într-un apartament din București, are un prieten gay, un iubit plin de probleme și o atitudine pozitivă în fața vieții.
Cadrele lungi, replicile haioase și povestea, destul de previzibilă, dar căreia nu-i lipsește suspansul, fac din vizionarea filmului un mod amuzant de a-ți petrece o seară în fața marelui ecran (sau în fața calculatorului, deși, deocam-dată, filmul nu a apărut pe Strong Dc…)
La finalul proiecției, Monica Bîrlădeanu ne-a mărturisit că cel mai dificil moment cu care s-a confruntat la filmări (care s-au desfășurat anul trecut) a fost trecerea de scena în care se produce coitus interruptus la cea în care află despre problemele mari ale iubitului său: "A fost ca un rollercoaster emoțional", spune ea. "M-a solicitat foarte mult rolul, însă fără nici o conotație negativă. Mi-a făcut o imensă plăcere să lucrez la proiectul ăsta. În primul rând pentru că mi s-a părut excelent scris, mi-a plăcut foarte mult ea, Francesca, și pentru că cinema-ul ăsta de autor, care, de fapt, experimentează și descoperă lucruri, e tipul de cinema care îmi place foarte tare. M-am regăsit în foarte multe momente", precizează Monica Bîrlădeanu.
Filmul mai poate fi urmărit la Cityplex și săptămâna aceasta, de luni până joi, de la orele 15:45 și 22:15.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 19 Octombrie 2009
Stire din Cultură-Educație : Ion Cojar a încetat din viață
Pagina a fost generata in 1.5686 secunde