"Frumoasa și Bestia", o nouă premieră de excepție a TNBOD

332

Articole de la același autor

Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" le-a pregătit constănțenilor o nouă premieră de care, cu siguranță, se va vorbi mult timp de acum înainte. Renumitul coregraf Horațiu Cherecheș va aduce în fața publicului premiera națională a baletului "Frumoasa și Bestia", despre care artiștii din teatru spun că aceasta va fi, clar, un succes garantat.

Povestea va începe în Palatul Prințului cu un bal de un fast amețitor, într-o atmosferă de lux specifică perioadei în care este încadrat. Aici, prințul, interpretat de Adrian Mihaiu, elegant în mișcare, dar atent la detalii, puțin rece, își întâmpină invitații cu atitudinea specifică. Lui i se alătură personajele Lully (Mihai Pâslaru), Beauchamp (Daia Kashiwaba), Lumignion (Yuria Soeta) ș Viollon (Mayu Takahashi), o dansatoare cu mișcări foarte delicate, dar extrem de precise.

Apariția Zânei (Cici Ursul) care impresionează prin statură, costum și expresie face ca totul să ia o turnură dramatică. Aceasta îi oferă Prințului un trandafir (Mizuki Kubota), fragil, precum iubirea, dar acesta refuzându-l, asistăm la o transformare subtilă, dar credibilă a Prințului în Bestie.

"Din acest moment, povestea își mută atenția pe acest personaj central interpretat de Bogdan Bârsănescu, un dansator cu o traiectorie artistică vizibilă și care nu doar execută acest rol, ci îl transpune într-o manieră interpretativă deosebită. Ca urmare, toți cei prezenți în sala de spectacole îi vor simți durerea, disperarea, iubirea și teama că ar putea distruge tot din cauza refuzului în fața iubirii. Următorul tablou îl aduce în prim-plan pe tatăl Bellei (Ryan Brown), căruia coregraful i-a pregătit o partitură deosebită, punându-i în valoare sensibilitatea și bunătatea pe care acest tată le are, nemaivorbind de calitățile fizice transpuse în mișcare", a declarat Amalia Mândruțiu, prim-solistă la TNBOD, cea care a asistat la repetițiile acestei piese.

Apoi, pe scenă își vor face apariția toate celelalte personaje, surorile (Iguacel Sanchez și Renata Soares) Gavroche (Shigeyuki Kondo), personaj de o vitalitate debordantă, spune ea, cu o tehnică precisă și siguranță în mișcările pe care coregraful i le-a atribuit. După aceea, cele patru fete care încearcă să-l cucerească sunt Andrada Ion, Saki Goda, Sayaka Tanno, Mayura Takase. De menționat este și personajul Brujon (Keito Shimomura) ale cărui intervenții tehnice nu trec neobservate.

"Spectacolul curge fără întreruperi de schimbare de decor sau pauze muzicale, ceea ce face ca totul să se petreacă într-un ritm normal al unei narațiuni (povești). Personajul Frumoasei este jucat de Irina Ganea Mihaiu, care prin coregrafia liniară și perfect încadrată muzical, va topi inimile spectatorilor, așa cum va topi și inima Bestiei", a mai spus Amalia Mândruțiu.

Trebuie precizat că pentru a transpune în pași de dans basmul cu același nume, coregraful constănțean a optat pentru muzica unuia dintre cei mai cunoscuți compozitori ruși, autorul trilogiei "Fumoasa din Pădurea Adormită", "Lacul lebedelor" și "Spărgătorul de nuci", Ceaikovski. Alături de Horațiu Cherecheș, asistent de coregrafie este Monica Cherecheș, iar scenografia este semnată de Natalia Kornilova.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3714 secunde