"Furia" Bacalaureatului. Ce procent de promovabilitate are Constanța

751
2

Articole de la același autor

Ieri, într-o avanpremieră a "furiei" ce vine astăzi, Ministerul Educației Naționale a făcut publică situația parțială a ratei de promovare a examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2014, care este de 58,99%, cu 3% mai mult față de anul trecut. 
La Constanța, procentul de promovabilitate, înainte de contestații, este de 57%, serie curentă, față de 55,4% anul trecut. 


Ieri, prof. dr. Răducu Popescu, președintele Comisiei de bacalaureat, declara că această sensibilă creștere a procentului de promovabilitate nu constituie o surpriză. 
"Mă așteptam la un procent mai mare și nu sunt singurul, mai ales că, față de anul trecut, ne-am sporit factorii care au concurat la acest lucru. Pe lângă simulările pe care le-a impus Ministerul Educației, au mai existat și alte verificări la clasele a XII-a, iar în urma rezultatelor, părinții au devenit mai conștienți că singura variantă pentru a promova copiii lor este aceea de a învăța. Pe de altă parte, profesorii s-au străduit să ofere elevilor șansa de a promova acest examen inclusiv prin pregătiri suplimentare, programate după orele de curs. Acest procent este încă un semn de însănătoșire a sistemului, dar și o dovadă că învățământul româ-nesc se îndreaptă spre o zonă realistă", a mai adăugat același interlocutor. 
Rezultatele înregistrate înainte de contestații se vor afișa astăzi la toate liceele, și tot astăzi absolvenții nemulțumiți de note vor putea depune contestații, între orele 12-16. Este posibil ca cele mai multe contestații să existe la limba și literatura română, acolo unde Mihai Eminescu a făcut din nou "victime". 
Contestațiile urmează să fie soluționate în intervalul 8-10 iulie, iar rezultatele finale să fie făcute publice vineri, 11 iulie. 
Reamintim că această primă sesiune de Bacalaureat 2014 s-a încheiat la Constanța și cu 22 de eliminați. 


Situația la nivel național 
Procentul de promovabilitate este mai mare cu 3%, comparativ cu situația parțială centralizată în iulie 2013, când acesta era de 55,52%. În rândul celor promovați, cele mai multe medii au fost înregistrate pe segmentul 8 - 8.99: 24.497. 
Pe discipline, situația arată astfel: la proba scrisă de Limba și literatura română E)a), din totalul celor 137.180 de absolvenți, 108.234 (78,90%) au obținut medii peste 5. La proba scrisă de Limba și literatura maternă E)b), din totalul celor 6.658 de absolvenți, 6.285 (94,40%) au obținut medii peste 5. La proba scrisă obligatorie a profilului E)c), din cei 137.665 de absolvenți, 107.002 (77,72%) au reușit să obțină medii peste 5, iar la proba scrisă la alegere a profilului și specializării E)d), din cei 128.772 de absolvenți, 107.164 (80,16%) au obținut medii peste 5.
Din totalul celor 161.682 de absolvenți înscriși, s-au prezentat 146.781. Alți 10.361 au absentat. 273 de absolvenți au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. 
Picaților le dăm o veste bună: pe 18 august, începe a doua sesiune de Bacalaureat, așa că mai au timp să-și revină.


Comentează știrea

Profesorul de serviciu
7 iulie 2014
ne jucam cu scoala

...nu este nici o surpriza in BAC-ul acesta. Putea fi si mai rau, si mai bine. Asa cum ne-a invatat regimul comunist, ne jucam cu cifrele. Facem procente si constatam ca a crescut rata de promovare cu 3 %. Fantastic. Culmea este ca Generalul se astepta la asta. De fapt, in programul ISJ se prevazuse o crestere cu 1,5 %...dar rezultatul final, pare chiar spectaculos. Aici se vede cel mai bine munca de schipa a ISJ-ului. Cam asa stau analizele Generalului. Ca si ale Ministerului. Realitatea este insa alta. Din ce in ce mai putii tineri stiu de ce se duc la scoala. Pentru majoritatea scoala a devenit un ...exercitiu social. Elevii mimeaza mersul spre societate, parintii isi etaleaza un membru potent al familiei. Profesorii mai dau o meditatie, mai ciupesc un ban. Politicienii au la indemana o masa uriasa de gonaci pentru campaniile electorate (sa va uitati pe pozele campaniilor sa vedeti ca numai copii sunt in tricouri si urla de la un capat la altul al ulitelor). Cam asta este situatia. Realitatea este ca in noile conditii socio/economice pe care le traversam si catre care ne indreptam, scoala nu mai serveste aproape cu nimic interesului copilului. Majoritatea care termina ciclul gimnazial sun semianalfabeti. Asa termina si liceul. Intra in viata cu mentalitatea ca statul trebuie sa le dea, sa le faca, sa le desfaca. Stau cu mana intinsa si asteapta. Asa ii formeaza sistemul de invatamant. Si asa traiesc! Asta asteapta toata viata. Cei care au alta mentalitate parasesc Romania. Muncest si se realizaaza oriunde! Ceilalti raman aici. Asa se face ca apar orizonturi sumbre pentru serviciile sociale, pentru pensionari, asistenta medicala etc. In Romania mai mult se consuma dacat se produce! Asia invata si copilul la scoala. Asa il formam. Un astfel de elev nu va putea lua niciodata BAC-ul cu note mari. El primeste doar o ...pomana. Note de 5-6 care se asigura prin scaderea stachetei an de an. ....hai sa mai inchidem ochii ca daca dam note prea mici ne critica primarul, inspectorul, ministrul....cam asa sta treaba. Adica mai mult mimam invatamantul, decat sa facem treaba de calitate. Int-un cuvant, ne jucam! Sunt sigur ca anul viitor procentele vor fi ceva mai mici, pentru ca anul acesta este unul foarte electoral... Invatamantul nu se face asa. In toate societatile moderne, pregatirea copiilor este o chestiune de interes national si prioritara. Cea mai importanta latura a societatii. pentru ca de aici se recolteaza viitorii lideri, aici se plamadesc viitoarele strategii. Ma gandesc cu groaza cum va arata viitoarea clasa politica, viitorii profesori, viitorul societatii romanesti? Daca acum avem politicieni corupti, agramati, profesori cu rezultate intelectuale mediocre, oameni slab pregatiti, in general, cum va arata viitorul Romaniei?...cat de optimisti trebuie sa fim ca sa credem ca va fi bine?...adica bine pentru toti romanii, nu numai pentru cei de la putere....In rest, sa fim sanatosi! Jocul merge mai departe....

elev
7 iulie 2014
??

Unde sunt afisate rezultatele la BAC pentru judetul Constanta? Pe site-ul edu.ro exista rezultatele pentru celelalte judete,nu si pentru Constanta. Se afiseaza continuu "nu exista inregistrari". Sa intelegem ca judetul Constanta nu a centralizat inca rezultatele?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4359 secunde