Gala Tânărului Actor HOP este gata de start

507
În perioada 3 – 6 septembrie 2008, Centrul Cultural Mangalia va găzdui cea de-a XI-a ediție a Galei Tânărului Actor HOP 2008. Evenimentul, devenit tradiție la malul mării, este organizat de UNITER, Ministerul Culturii și Cultelor, Anul European al Dialogului Intercultural, Primăria Municipiului Mangalia, Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Constanța.
În cadrul acestei ediții se vor desfășura concursul propriu-zis al participanților (secțiunile individual și grup), ateliere de mișcare, conduse de coregraful Florin Fieroiu, analiză și diseminare, concretizate în întâlniri ale coordonatorilor naționali din cadrul programului PEJA, ce au ca scop contactul cu fenomenul teatral românesc, analiza lui și promovarea acestuia la nivel european și spectacole invitate în afara competiției.
Anul acesta s-au înscris la preselecție peste 100 de tineri artiști absolvenți (individual și grup). Preselecția a avut loc în București, în perioada 30 iunie - 2 iulie 2008, iar în concurs au rămas 43 tineri absolvenți. În sala de spectacole a Centrului Cultural se vor afla, pe lângă finaliști, actori consacrați, directori de teatru care vor urmări cu interes prestațiile concurenților, profesori și critici de specialitate.
În cadrul Galei HOP 2008, vor avea loc aproximativ 50 de acțiuni, dintre care aproximativ 35 reprezintă spectacole în concurs.
Ca și anii trecuți, tema o constituie Alteritatea, noutatea fiind dată, însă, de componența juriului, schimbată aproape în totalitate. Așa se face că pentru prima dată "părintele" galei, Cornel Todea nu se mai regăsește printre jurați. Motivul este arhicunoscut, devenind de notorietate faptul că și Todea a fost colaborator al Securității. Prin urmare, cei care vor avea misiunea de a stabili laureații din acest an sunt: Alexandru Berceanu – regizor, Andreea Bibiri - actriță, Florin Fieroiu – coregraf, Virginia Mirea – actriță, Dan Tudor – actor, regizor. În ultima seară, mai precis pe data de 6 septembrie, vor fi acordate următoarele distincții: l Sec-țiunea individual: Premiul pentru cel mai bun actor; Premiul pentru cea mai bună actriță l Sec-țiunea grup: Premiul pentru cel mai bun spectacol l Premiul special al juriului Premiul "Sică Alexandrescu" (inițiat începând cu a V-a ediție) l Premii acordate în cadrul Galei Tânărului Actor "Hop": Premiul "Timică" acordat de Asociația Culturală Candole Partners și Premiul "Maria Filotti" acordat de Prințul Șerban Cantacuzino.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9578 secunde