"Gâlcevile din Chioggia" revin la Teatrul de Stat

415

Articole de la același autor

După "Veethoven..., făi!", spectacol ce a avut loc aseară, constănțenii mai pot viziona în acest week-end "Gâlcevile din Chioggia" și "Inima Reginei Maria". Primul dintre acestea se va juca pe scena Teatrului de Stat, sâmbătă, 19 ianuarie, de la ora 19.00, când veți avea ocazia să călătoriți imaginar în Italia. "Gâlcevile din Chioggia" izbucnesc din cauza intrigilor amoroase, dar în cele din urmă totul se termină cu bine. Piesa aduce în prim plan certurile dintre două grupuri de pescari din micul orășel aflat la țărmul Adriaticei, în laguna venețiană.

Spectacolul este regizat de Dana Dumitrescu, iar din distribuție fac parte Andu Axente, Laura Iordan Adrian, Turchian Nasurla, Andrei Cantaragiu, Marian Adochiței, Adrian Dumitrescu, Luiza Martinescu, Georgiana Mazilescu, Florina Stănculeț, Florentin Roman, Cosmin Mihale, Remus Archip și Cristina Oprean. Coregrafia îi aparține Stelei Cocârlea, scenografia, Lăcrămioarei Dumitrașcu, iar muzica, lui Adrian Alexandru.

Duminică, 20 ianuarie, de la aceeași oră, se joacă cea mai recentă premieră a TSC, "Inima Reginei Maria", un spectacol-manifest, care dă multora prilejul să afle cum s-a ajuns până la miraculoasa Mare Unire din 1918, în condițiile în care toate circumstanțele nu păreau favorabile țării noastre.

Consultant artistic onorific al acestui spectacol este maestrul Emil Boroghină, iar asistent de regie este Laurențiu Tudor. Decorurile au fost concepute de Cosmin Hiristea, costumele, de Raluca Negoescu, iar muzica poartă semnăturile Andreea Vâță - Dienes și Marius Roje. Mișcarea scenică a fost coordonată de Ibi Cristea, iar proiecțiile video au fost create de Iulia Pană.

Distribuția este formată din Dana Dumitrescu, Remus Archip, Nina Udrescu, Cristina Oprean, Mirela Pană, Georgiana Mazilescu, Marian Adochiței, Liviu Manolache, Cosmin Mihale, Laura Iordan Adrian, Liliana Cazan, Alina Manțu, Florentin Roman, Adrian Dumitrescu și studenți de la Facultatea de Arte a Universității "Ovidius" din Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5125 secunde