GALERIE FOTO. „Bobocii”, primiţi de colegii lor, la Colegiul Militar „A.I. Cuza” din Constanţa

352

Articole de la același autor

Anul acesta, a sunat mai devreme adunarea la Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa. Elevii sosesc deja săptămâna aceasta, pentru a se putea pregăti pentru festivitatea de deschidere, în stil militar, îmbrăcând uniformă, pregătindu-se pentru defilare și exersându-și binecunoscutul legământ, pe care și-l iau elevii de anul I la acest început de drum, al carierei militare în armata română.

Astfel, miercuri, 8 septembrie, sosesc în serii, pentru a se păstra distanța socială, cei 122 de elevi de anul I ai Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”. Colegii lor mai mari, elevii gradații, sunt deja pregătiți să îi îndrume la primul contact cu viața cazonă. Ca o noutate, în acest an, printre boboci se regăsesc două perechi de frați gemeni.

Elevii au fost întâmpinați de comandantul lor de companie, aspirant Andreea Tîrlescu, pentru a le ura bun venit și a le da primele instrucțiuni. Personalul medical, condus de medicul unității, lt. dr. Magda Popițanu, le-a făcut triajul epidemiologic, testarea rapidă antigen și instructajul ce conțin regulile de protecție sanitară în contextul pandemiei Covid-19, înainte ca elevii să își poată continua traseul până la pavilioanele dormitoarelor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1664 secunde