Galerie foto. Carnavalul toamnei, sărbătorit de preșcolari la Grădinița nr. 6 din Constanța

843

Articole de la același autor

Toamna a fost sărbătorită cu mare entuziasm la Grădinița cu Program Prelungit nr. 6 din Constanța, miercuri, 25 noiembrie, în cadrul unei ample activități antreprenoriale intitulate "Carnavalul toamnei".


Potrivit purtătorului de cuvânt, profesor Garofița Costea, programul celor șase grupe - ,,Raze marine", ,,Delfinii isteți", ,,Steluțele mării", ,,Perluțele vesele", ,,Marinarii veseli" și ,,Peștișorii aurii" - a debutat cu parada costumelor de toamnă, continuând cu un spectacol culinar și serbări în sala de grupă și încheindu-se cu o expoziție cu vânzare constând în obiecte și produse culinare ecologice. 


Timp de aproape trei ore, sălile și holurile grădiniței au răsunat de glasurile cristaline ale copiilor dornici să prezinte desenele, picturile și obiectele confecționate de ei înșiși cu multă dibăcie, iar mămicile și bunicile s-au întrecut în măiestrie în cadrul târgului de alimente sănătoase. Tabloul multicolor a fost completat de un covor foșnitor de frunze uscate și castane, dar mai ales de coșuri cu fructe aromate, legume gustoase și crizanteme imperioase. 


Scopul acțiunii a fost promovarea obiceiurilor și tradițiilor specifice toamnei, precum și dezvoltarea creativității copilului preșcolar, prichindeii demonstrând că joaca din grădiniță este de fapt foarte productivă, că prin joc ei și-au însușit o mulțime de cunoștințe despre fructe și legume, despre toamnă, despre alimentația sănătoasă și că, într-adevăr, toamna aduce la grădiniță copii isteti și voioși, zâmbete și voie bună.


"Este o manifestare cu tradiție în cadrul unității noastre, un carnaval pe care noi îl sărbătorim în fiecare an. Este o adevărată încântare să vedem măsuțele ticsite cu compoturi, dulceață, plăcinte și prăjituri gătite cu drag de harnicile mămici și bunici, iar copiii, cu mic, cu mare, costumați în fructe și legume specifice toamnei, valorificându-și cunoștințele și deprinderile, întrecându-se în concursuri pe echipe, ghicitori, cântece și poezii specifice anotimpului cel mai darnic, roditor și îmbelșugat. Mulțumesc din suflet întregului colectiv al grădiniței pentru dăruire și mai ales părinților care s-au implicat cu drag și care au contribuit, ca în fiecare an, la buna desfășurare a activităților educative organizate de instituția noastră", a declarat Elena Enache, directorul Grădiniței cu Program Prelungit nr. 6 din Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 12 Iunie 2015
Stire din Cultură-Educație : Carnavalul Copiilor, la Mangalia
Marţi, 25 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Dieta de toamna-iarnă
Duminică, 24 August 2014
Stire din Diverse : Cum să ne păstrăm bronzul toamna
Pagina a fost generata in 0.9302 secunde