Gata cu școala! Măcar pentru o săptămână...

322
Elevii și studenții vor intra de astăzi în vacanța de Paște și vor reîncepe cursurile pe 5 mai, conform unui ordin din 2007 al ministerului Educației privind structura anului scolar 2007-2008. Persoanele aparținând altor culte religioase decât cel ortodox, culte recunoscute oficial, beneficiază, la cerere, de două zile libere pe an școlar, cu ocazia unor sărbători religioase specifice cultului respectiv.
După data de 5 mai, elevii vor mai avea încă șase săptămâni de școală, până pe 13 iunie. Excepție fac elevii de clasa a VIII-a, a cărora ultimă zi de școală va fi pe 6 iunie.
Între 1 și 9 mai, liceenii din ultimul an vor trebui să se înscrie pentru examenul de bacalaureat.

Ciocniți ouă și uitați de teme!
Și cum veșnica poveste a temelor pentru vacanță nu încetează să ne dea bătăi de cap, iată stimabile cadre constănțene la ce "compromis" au ajuns cei de la Capitală. Elevii nu vor avea teme scrise obligatorii în vacanța de Paște, în schimb li se propun alte activități, cum ar fi "audierea unor concerte de muzică adecvate vârstei" și "transmiterea unor mesaje constructive prin e-mail către colegi sau instituții". Copiii din grădinițe ar trebui să repete poezii și cântece, să compună colaje, să participe la activități casnice și să se uite la desene animate nonagresive. Elevilor din învățământul primar și gimnazial li se recomandă să meargă la piese de teatru adecvate vârstei, împreună cu colegii sau prietenii, și să doneze jucării pentru copiii orfani și cei din familii fără posibilități financiare.
De asemenea, liceenii au în program concerte, piese de teatru și filme, precum și exerciții de luare independentă a deciziilor, activități sportive și turistice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9108 secunde