"Generalul" Petrică Miu a chemat Poliția în ajutor

1304
Scandalul de la Școala nr. 5 de pe str. Nicolae Iorga, iscat în urma deciziei Inspectoratului Școlar Județean Constanța de a transfera două grădinițe la parterul acestei instituții, a atins ieri, se pare, punctul culminant.
Înștiințați, probabil, că urmează să aibă loc aducerea mobilierului pentru preșcolari, un grup de 10-15 părinți de școlari au baricadat poarta unității de învățământ, nepermițând accesul mașinilor. Moment în care inspectorul general Petrică Miu a chemat reprezentanții Poliției pentru a restabili ordinea.
"Am studiat foarte bine planul de școlarizare al acestei instituții și consider că este inadmisibil să ai clase formate din 12 copii. Mai ales pe fondul unei crize acute de locuri în grădinițele cu program prelungit și al retrocedării unor imobile în care acestea și-au desfășurat activitatea. Am acționat din pripă la mutarea mobilierului, pentru ca în luna august reprezentanții RAEDPP să treacă la lucrările de reamenajare a grupurilor sanitare", a mai declarat prof. Miu.
Nu este singurul caz în care se întâmpină astfel de dificultăți, dar se pare că mai depinde și de capacitatea managerială a celor care conduc instituțiile de învățământ. Pentru că, spre exemplu, la Școala nr. 21, unde un palier întreg va fi ocupat de Grădinița nr. 36 "Steluțele Mării", s-a înțeles foarte bine că trebuie luate măsuri "locative".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 30 Iunie 2009
Stire din Cultură-Educație : De-ale educației
Pagina a fost generata in 2.1756 secunde