Ghiozdanul cu știri

264

Articole de la același autor

Cabinetul de Documentare și Informare al Colegiului Tehnic "Gh. Duca" a găzduit activitatea "Orașul - produs viu al mâinii și minții umane", coordonată de prof. A. Musca, în colaborare cu prof. documentarist V. Mrejeru, pentru a marca Ziua Internațională a zonelor urbane.


Acțiunile derulate au fost: vizionarea unui material power point cu informații despre zonele urbane ale Terrei, expoziția de fotografii realizate de către elevi, discuții, dezbateri și expoziția de carte. Participanții au fost elevii clasei a XI-a B. Evenimentul a avut drept obiective: conștientizarea locului pe care îl ocupă orașul în formele de aglomerare umană, identificarea formelor de aglomerare urbană, înțelegerea procesului de urbanizare pe Terra și efectele lui asupra mediului înconjurător și cultivarea unei atitudini pozitive față de mediul înconjurător. 

Elevii clasei a V-a și a VII-a B ai Liceului Tehnologic Crucea au sărbătorit, sub îndrumarea profesoarelor Ionela-Mihaela Popa și Carmen Dumitrescu, Ziua Internațională a Bibliotecii. În calitate de responsabil C.D.I., prof. Dumitrescu le-a oferit elevilor informații prețioase despre activitatea unei biblioteci și despre rolul acesteia în viața noastră. Din program, au făcut parte prezentările "Biblioteca - un loc magic" și "Cuvântul «carte» sună bine în orice limbă", dar și realizarea unor semne de carte, reconstituirea unor citate despre carte și bibliotecă. 

Școala Gimnazială "Lucian Grigorescu" Medgidia a organizat, în sala de conferințe a LAFARGE, seminarul cu tema "Managementul Educațional", cu prilejul unei vizite de documentare inițiată de un grup de directori și reprezentanți ai Inspectoratului Regional Târgoviște - Bulgaria. Acțiunea a avut ca obiective: realizarea unui schimb de experiență între școlile din țările vecine referitor la sistemul de învățământ și cultură; stabilirea unor proiecte educative de interes comun; încheierea unor parteneriate școlare româno-bulgare care să faciliteze aplicarea pentru proiecte europene în anul 2013. 

Printre participanți, s-au numărat directori și cadre didactice din școlile "Lucian Grigorescu", "Constantin Brâncuși", "Mihail Sadoveanu", "I.L. Caragiale", "Nicolae Bălcescu" din Medgidia, din Școala Cuza-Vodă, din școlile din Bulgaria, dar și inspectori ai țărilor partenere. În încheierea seminarului, a avut loc un scurt moment artistic, susținut de ansamblul folcloric al Școlii Gimnaziale "Lucian Grigorescu". 

Elevii Școlii gimnaziale nr. 2 Ovidiu au participat la activitatea intitulată "Gânduri de copil la țărm de mare", ce face parte din proiectul "Călători în timp" și a presupus implicarea conștientă a elevilor în acțiuni de salvare și conservare a Mării Negre. 

Creațiile copiilor au surprins prin originalitate, reușind să esențializeze atât frumusețea, cât și pericolele la care este expusă marea, prin complexitatea acesteia. Concursul cu premii a avut diverse secțiuni: creații literare, artistice (desen, colaj, afiș, panou informativ, 3D, muzică). Juriul a fost compus atât din cadre didactice, dar și elevi. Marele premiu a constat într-o vizită la Muzeul Marinei, ca parte a protocolului de parteneriat dintre cele două instituții. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 30 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : Incendiu în gară la Medgidia
Marţi, 30 Octombrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Week-end cu folclor la Medgidia
Luni, 29 Octombrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Week-end cu folclor la Medgidia
Pagina a fost generata in 1.2451 secunde