Concurs Harry Tavitian cântă la Gala Premiilor "Remus Opreanu"

416

Articole de la același autor

Sărbătoarea Recunoștinței Constănțenilor este marcată, în perioada 19-20 noiembrie, de o serie de manifestări menite a transforma evenimentul istoric din 1878 într-o tradiție.
Astfel, holul Prefecturii va găzdui, astăzi, de la ora 11, vernisajul expoziției de fotografii "Dobrogea - istorie și perspectivă", realizată în colaborare cu Direcția Județeană a Arhivelor Constanța. Vernisajul va fi urmat de lansarea volumului "Armata terestră română din Dobrogea (1829 - 1919)", semnată de Costin Scurtu.
Mâine, de la ora 16, la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" va avea loc spectacolul aniversar "Ziua recunoștinței constănțenilor". Vor fi invitați pe scenă Harry Tavitian, Daniela Vlădescu, Armonic Brass Band și ansambluri ale comunităților etnice. Spectacolul va fi urmat de acordarea premiilor "Remus Opreanu" pentru performanțe în artă, istorie, arhitectură, sport, educație și literatură. Nominalizați la premiul pentru artă sunt dr. Doina Păuleanu, Ignat Ștefanov și Florin Ferendino, pentru literatură - Ovidiu Dunăreanu, Constantin Cioroiu și Ion Faiter, pentru istorie - Gheorghe Dumitrașcu, Gheorghe Papuc și Alexandru Suceveanu, pentru educație universitară Victor Ciupină, Niculae Peride și Petre Petculescu, educație preuniversitară - Saveta Georgescu, Gheorghe Vernic și Stan Sava, pentru sport - Răzvan Florea, Ilie Floroiu și George Radu Stănculescu, pentru arhitectură fiind nominalizați Alexandru Bălan, Alexandru Mihai Constandache și Mihai Isacov.
De asemenea, se vor acorda două premii speciale: unul lui Ilie Floroiu, pentru întreaga activitate sportivă, iar cealaltă distincție va reveni celor 11 elevi constănțeni olimpici internaționali.
"Încercăm să aducem în memoria colectivă această mare sărbătoare și să le dăm constănțenilor ocazia de a se bucura de ea", a spus prefectul Dănuț Culețu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6627 secunde