"Hârșova - Istoria Pământului, Istoria Omului"

364
La sfârșitul săptămânii, la Hârșova, va avea loc o amplă manifestare cu tematica "Hârșova - Istoria Pământului, Istoria Omului". Aceasta este prilejuită de amplele cercetări ale echipei de specialiști ai Institutului Geologic al României asupra potențialului localității care poate deveni un punct de reper pentru studierea epocii jurasice, în ansamblul ei, cu rezultate dintre cele mai bune pentru cunoașterea evoluției vieții pe Pământ în această perioadă.


În perspectivă, studiile elaborate în cadrul Proiectului European River Corridor Improvement Plan (ERCIP), susținut de Uniunea Europeană pe axa InterregIV, vor identifica facilitățile oferite de specificul natural al localității și domeniile de intervenție pentru modernizarea așezării în vederea atragerii de fonduri europene în viitoarea sesiune de proiecte 2012-2014. 

În strânsă legătură cu acestea, în cadrul manifestării vor fi relevate aspectele particulare ale evoluției comunității umane cu o vechime de șapte milenii la Hârșova, accentul fiind pus, cu deosebire, pe perioada ultimilor două milenii (din epoca romană până în prezent). Organizatorii doresc să sensibilizeze și în acest mod comunitatea locală în vederea conservării, valorificării și îmbogățirii mediului natural, geologic, al apărării monumentelor istorice, pentru transformarea lor, prin proiecte europene, în surse de dezvoltare economică. 

Pentru realizarea acestor obiective, vor fi organizate, timp de două zile, vineri, 19 octombrie, și sâmbătă, 20 octombrie, întâlniri ale specialiștilor cu elevii din școli, cu locuitorii orașului, autorități locale și județene, dezbateri publice, expoziții de amoniți și materiale arheologice descoperite în această campanie, prezentări de filme tematice și mese rotunde la Primăria Hârșova, Biblioteca Orășenească și Muzeul Carsium. 

Acțiunea este organizată de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, împreună cu Institutul Geologic al României și Primăria Orașului Hârșova, sub patronajul Ministerului Culturii și Patrimoniului Național. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Locuință romană, reclădită
Sâmbătă, 22 Septembrie 2012
Stire din Eveniment : Doi copii din Hârșova, prinși la furat
Pagina a fost generata in 0.3562 secunde