Hram la mănăstirea Colilia

413
1
Hram la mănăstirea Colilia - colilia44009o-1352972325.jpg
Cu ocazia apropiatului hram al mănăstirii - Intrarea în Biserică a Maicii Domnului - ce va fi sărbătorit miercuri, 21 noiembrie, la mănăstirea Colilia din Cogealac, slujba de duminică va fi săvârșită de Înaltpreasfințitul Teodosie alături de un sobor de preoți și diaconi.

Culelia sau Colilia sau Colelia a fost un sat din Dobrogea, acum dispărut, care era situat între Cogealac și Grădina. A fost înființat în 1880 și populat până în 1940 de germani dobrogeni, când purta numele german de Colelie, Kolelie sau Kulelie.

După strămutarea germanilor, după război, satul a rămas cvasidepopulat. În anul 1945 Colelia a fost repopulată cu români și aromâni, care au fost împroprietăriți cu terenurile și casele deja existente. Biserica Romano-Catolică, ce fusese ridicată de germani în 1934, a revenit Bisericii Ortodoxe Române. Deoarece în sat nu exista nici dispensar, nici școală, oamenii au părăsit pe rând localitatea, astfel că din 1966 aceasta a rămas pustie.

Ca traseu prin timp, Biserica Colelia a fost poartă între Dumnezeu și om, loc uitat de muritori, și chiar staul de oi.

După reactivarea mănăstirii, în luna mai 2006, maica stareță Rafaela a început lucrările de reconstrucție. Astfel, în perioada 13 septembrie 2007 - 29 iulie 2008 a fost construit paraclisul cu hramul "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe". Așezământul monahal de maici are și activitate caritabilă, socială respectiv adăpostirea și întreținerea bătrânilor lipsiți de posibilități, fără pensii și cu pensii foarte mici.

Comentează știrea

FONDURI NERAMBURSABILE UE
15 noiembrie 2012
FONDURI UE

2013 este anul in care Fondurile NERAMBURSABILE Europene se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene ! Aflii mai multe detalii pe site-ul:wwwfondurieuropenenerambursabile.ro

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6021 secunde