Hristos a Înviat! Sute de constănțeni au participat la Slujba de Înviere

106
1

Articole de la același autor

Și anul acesta, sutele de credincioși de la malul mării s-au îmbulzit să participe la Sfânta slujbă de înviere de la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța. ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a adus sfânta lumină de pe mare, la fel ca și anul trecut. Barca pneumatică, aparținând Forțelor Navale a sosit la mal, în vecinătatea Cazinoului, de unde ÎPS Teodosie, însoțit de un impresionant alai s-a îndreptat către Catedrală. Hristos a Inviat! au spus credincioșii, la miezul nopții. Pentru că anul trecut credincioșii au participat în număr foarte mare, Arhiepiscopia a dorit să reînvie această amintire spirituală. Lumina adusă din largul mării le-a amintit credincioșilor că tot pe mare a sosit și Apostolul Andrei în Dobrogea, părintele creștinismului românesc. Astfel, în această noapte sfântă toți creștinii au trecut de la supărare la bucurie pentru că Dumnezeu s-a ridicat din mormânt prin Înviere. Credincioșii s-au eliberat după perioada postului de tot ce a fost rău și au trecut spre bucurie.

Amintim că Lumina Sfântă a fost adusă cu un avion special de la Ierusalim de o delegație a Patriarhiei Române, iar la Constanța a ajuns cu mașina. Anul acesta, părintele Benedict Georgescu a adus Lumina la Constanța, pe traseu, delegația oprindu-se la Cernavodă și la Medgidia pentru a da lumină preoților de aici.

Credincioșii din toate colțurile Constanței au participat, în această noapte, la slujba Învierii, în bisericile din zonă. "Hristos a înviat din morți, cu moartea pe moarte călcând, și celor din morminte viață dăruindu-le" a răsunat în noapte, când oamenii împreună cu preoții au cântat, înconjurând biserica de trei ori. Oamenii au adus la biserică și ouă vopsite, cozonac, pască, friptură și alte preparate de Paște, pe care preoții le-au sfințit. După slujbă,se da dezlegare la dulce, lucru care semnifică încheierea postului.

Duminică, spre prânz, credincioșii sunt așteptați la biserică pentru slujba cunoscută ca "A doua Înviere", la care vor fi citite în 12 limbi de circulație internațională versete ale Evangheliei. Săptămâna după Înviere se numește Săptămâna Luminată, în care nu se mai postește.

Lumină la Mangalia și Techirghiol

Numeroși credincioși au luat parte la slujba de Înviere de la Mangalia, care s-a desfășurat la altarul special construit și sfințit în Portul Turistic. Ceremonia religioasă a fost oficiată de un sobor de preoți din oraș.

Și la Mănăstirea "Sf. Maria" din Techirghiol, credincioșii au luat parte la Sfânta slujbă de Înviere în număr foarte mare. Au venit și pelerini din țară să se roage la mormântul lui Arsenie Papacioc. Oamenii au luat Lumină la miezul nopții. Deși a murit în 2011, părintele Arsenie Papacioc îi atrage în continuare pe credincioșii care vin cu speranța că părintele le va îndeplini dorințele. (A.F.I.)

Comentează știrea

costy
12 aprilie 2015
afaceri

Istoria omenirii este scrisă de cei care și-au propus scopuri mărețe și care au persistat cu îndârjire, uneori timp de ani de zile, până le-au atins. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea "Succesul în viață". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email : [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 10 Aprilie 2015
Stire din Cultură-Educație : Românii rămân tradiționaliști!
Pagina a fost generata in 1.6113 secunde