Iată ce au făcut studenții nemulțumiți de educația din România

267
Cinci tineri din Capitală au pro-vocat chiar ei schimbarea, nemul-țumiți de sistemul educațional românesc, înființând prima universitate alternativă din România, unde studenții nu primesc note și nu sunt în sesiune niciodată, după cum precizează realitatea.net.

În urmă cu cinci ani, Vlad, Traian, Cristina, Marina și Violeta negociau, din postura de studenți, la schimbarea legii educației.


"Sistemul educațional în România e depășit conceptual, nu mai e gândit pentru realitatea secolului 21. Asta e una dintre probleme, că avem același gen de cutie pentru toată lumea, iar oamenii nu sunt toți la fel și asta nu le valorizează potențialul", spune fondatorul Universității Alternative, Vlad Atanasiu.

Cei cinci tineri au creat trei comunități, una de resurse umane, una de comunicare și una de leadership și dezvoltare organiza-țională, dedicate studenților din România, pe care apoi le-au reunit într-o universitate.

Studenții universității alternative nu primesc note, iar profesorii lor sunt profesioniști care lucrează în domenii precum resurse umane, comunicare și publicitate. Elena Dobre era specialist IT într-o multi-națională când a decis să demisioneze și să se dedice activității din cadrul ONG-ului. Elena este astăzi profesor și decan al facultății New Media School.

"Universitatea noastră pune accent pe trei lucruri distinct față de actualele universități: pe învățământ centrat pe student, pe învățare socială și colaborativă și pe învățarea practică, pornind din lumea reală și îndreptându-se spre modele teoretice, nu invers", a explicat Vlad.

Tânărul speră ca într-o zi universitatea pe care a creat-o să devină un punct de inspirație pentru schimbarea sistemului educațional românesc și chiar să influențeze într-un mod pozitiv modul în care se predă acum în universități.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 16 Ianuarie 2013
Stire din Cultură-Educație : Activități la American Corner
Marţi, 15 Ianuarie 2013
Stire din Cultură-Educație : SRI caută candidați pentru admitere
Pagina a fost generata in 1.5345 secunde